Producătorul de înghețată Alpin 57 are un nou CEO

Producătorul de înghețată Alpin 57 are un nou CEO

Mihaela Cuțurescu

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2021

Mihaela Cuțurescu a fost numită în funcția de CEO al companiei Alpin 57 Lux, producător român de înghețată cu sediul în Sebeș, județul Alba, care comercializează brandurile Transalpina, Fulg de Nea, Polar și Sandwich.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ea a fost manager transaction advisory services la EY (Ernst&Young) România, acumulând experiență în servicii de analiză diagnostic, finanțe corporative și audit financiar extern în domenii ca sănătate, energie și utilități, bunuri industriale, telecom sau FMCG. În 2016, an în care Alpin 57 Lux a fost preluată de trustul Food Union, aceasta a devenit CFO în cadrul companiei.

Alpin 57 Lux este una dintre cele mai mari companii de înghețată din România. Înființată de Ioan Istrate ca afacere de familie, în 1994, compania a fost preluată de Food Union în 2016.

Alpin 57 Lux are peste 500 de angajați și produce peste 100 de sortimente de produse, sub 10 branduri, printre care cele mai populare sunt sortimentele de înghețată premium Transalpina, Fulg de Nea, mărcile de înghețată Polar și Sandwich, înghețata fără zahăr adăugat, cu număr redus de calorii Suplette și mărci de înghețată pentru copii precum Tedi (marca licențiată, deținută de Maspex Group Poland). Din 2001, Alpin 57 Lux a început producția și distributia unei game variate de produse de patiserie și brutărie, care împreună cu legumele congelate cumulează aproximativ 20% din vânzările totale ale lui Alpin 57 Lux.

Consiliul Concurenței a declanșat o nouă investigație pe piața medicamentelor. Inspecții inopinate, suspiciuni legate de prescrieri favorizante de medicamente UPDATE Reacția companiei CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a declanșat o nouă investigație pe piața medicamentelor. Inspecții inopinate, suspiciuni legate de prescrieri favorizante de medicamente UPDATE Reacția companiei

Alpin 57 Lux își desfășoară activitatea în fabrica din Sebeș, județul Alba.

Food Union este principalul producător de înghețată în Țările Baltice și Danemarca, iar în Norvegia, România, Rusia și Belarus deține o poziție solidă.

Strategia grupului a fost de a achiziționa și dezvolta mărci naționale de top din întreaga Europă. Grupul este format din două dintre cele mai mari companii de produse lactate și înghețată din Letonia – Rīgas piena kombināts și Valmieras piens. Grupul include cel mai mare producător de înghețată din Estonia și Lituania - Premia TKH și Premia KPC, cel mai mare producător danez de înghețată - Premier Is, precum si compania daneză de livrare a înghetatei la ușă - Hjem Is, compania de înghețată din Norvegia – Isbjør, dar și compania de livrare a înghețatei la ușă - Den Norske Isbilen,  producătorul român de înghețată Alpin57Lux, compania de înghețată din Belarus  - Ingman Ice Cream și cel mai mare producător de înghețată din Rusia - Khladokombinat.

Grupul Food Union este susținut de compania de investiții Meridian Capital Limited din Hong Kong și de PAG, una dintre cele mai mari firme de capital privat din Asia.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpin 57
mihaela cuturescu