Proprietarul Brico Dépôt raportează din nou pierderi în România

Proprietarul Brico Dépôt raportează din nou pierderi în România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 sep 2019

Grupul britanic Kingfisher, proprietarul Brico Dépôt, a raportat o pierdere de 8 milioane de lire sterline (circa 9 milioane de euro) pe piața românească în primul semestru fiscal (februarie-iulie), generată de rezultatele negative ale fostelor magazine Praktiker, cumpărate în 2017 de la omul de afaceri turc Omar Susli, potrivit raportului financiar al companiei. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul britanic a continuat să înregistreze pierderi pe piața locală în pofida faptului că vânzările au continuat să crească.

Pierderea din România s-a redus însă de la 9 milioane de lite sterline în primul semestru al anului fiscal anterior.

STUDIU 70% din activitatea microîntreprinderilor din România este dat de firmele cu afaceri de până în 250.000 euro CITEȘTE ȘI STUDIU 70% din activitatea microîntreprinderilor din România este dat de firmele cu afaceri de până în 250.000 euro

Kingfisher a revenit pe pierdere în România anul trecut, cu un rezultat negativ de 15 milioane de lire sterline (aproximativ 17,5 miloane euro), pe fondul costurilor legate de integrarea și rebranduirea fostelor magazine Praktiker, cumpărate în 2017 de la omul de afaceri turc Omar Susli. În 2017, Kingfisher a obținut un profit de 3 milioane de lire în România, după pierderi cumulate de 21 milioane de lire în precedenții doi ani.

La finele lunii iulie, Kingfisher avea 35 de magazine pe piața locală și 2.321 angajați.

Vânzările din România ale Kingfisher au însumat, în primul semestru, 96 de milioane de lire sterline, în creștere cu 1,5% față de perioada similară a anului precedent. Excluzând variația cursului de schimb, creșterea a fost de 4,1%, iar, în termeni comparabili (magazine deschise de minimum 1 an), avansul s-a situat la 10,5% (la un curs de schimb constant).

La nivel de grup, vânzările au scăzut cu 1,4% în primele 6 luni, la ușor sub 6 miliarde de lire sterline. Excluzând fluctuațiile valutare, declinul a fost de 1,8%. Profitul la nivel de grup s-a redus cu 4,8%, la 466 de milioane de lire sterline.

viewscnt
Afla mai multe despre
kingfisher
brico depot
praktiker