Rețeaua Profi a mai deschis patru magazine în această săptămână și a ajuns la 424 unități

Rețeaua Profi a mai deschis patru magazine în această săptămână și a ajuns la 424 unități
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 29 iul 2016

Retailerul Profi, deținut de fondul de investiții polonez Enterprise Investors, a deschis săptămâna acesta patru magazine, în Bacău, Târgu Mureș, Dragalina (jud Călărași) și în Ocna Șugatag (jud Maramureș), și a ajuns la 424 de unități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Profi a deschis un nou magazin la Bacău, în format City, al nouălea din acest oraș. Magazinul are o suprafață totală de 430,16 metri pătrați. 

Tot Profi City este și noua unitate din Târgu Mureș, care are o suprafața totală de 408,68 metri pătrați. 

Enterprise Investors ar putea vinde Profi. A contractat Citi Corporate and Investment Banking să analizeze opțiunile strategice CITEȘTE ȘI Enterprise Investors ar putea vinde Profi. A contractat Citi Corporate and Investment Banking să analizeze opțiunile strategice

În comuna Dragalina din județul Călărași, Profi a inaugurat un magazin în format standard, cu o suprafață totală de 398 metri pătrați.

În Ocna Șugatag, Profi a deschis un magazin în format Loco, cu o suprafață totală de 383 metri pătrați.

Profi operează trei tipuri de magazine: Standard - cu suprafețe mari și gamă largă de produse, City - cu suprafețe mai mici și cu o gamă mai restrânsă de produse și Loco - destinat localităților rurale.

Ritmul de creștere al Profi este de cel puțin o sută de magazine pe an. Pentru acest an, planurile Profi presupun investiții de 50 milioane euro pentru deschiderea a peste 130 de magazine, cu scopul de a ajunge la 500 de unități, și pentru extinderea rețelei logistice.

Numărul angajaților Profi a crescut de la 8.798, la finalul anului 2015, la peste 10.000 la jumătatea acestui an. În acest context, compania a anunțat că a demarat, din acest an, și un program inovator de dezvoltare al angajaților.

Rețeaua Profi este prezentă în aproape 201 de localități din toate județele și a ajuns la 424 de magazine.

Pentru Profi, 2015 a fost cel mai bun an din istoria companiei, cu un profit net de 52,5 milioane lei (11,6 milioane euro), aproape dublu comparativ cu valoarea din 2014, la o cifră de afaceri cu 40% mai mare, de 2,54 miliarde lei (565 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
profi
magazine
enterprise investors
angajati