România, Ungaria și Slovacia, cea mai ridicată rată anuală a inflației din Uniunea Europeană, în octombrie

România, Ungaria și Slovacia, cea mai ridicată rată anuală a inflației din Uniunea Europeană, în octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2019

Rata anuală a inflației în zona euro a fost în octombrie de 0,7%, în scădere față de 0,8% în septembrie, și de 1,1% în Uniunea Europeană, mai mică față de luna precedentă, respectiv 1,2%, iar România, Ungaria și Slovacia au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflației din UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform acestor cifre, inflația din zona euro este tot mai departe de obiectivul țintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creștere a prețurilor mai mică, dar apropiată de 2%, scrie Agerpres.

Black Friday la SensoDays - branduri premium la cele mai bune prețuri CITEȘTE ȘI Black Friday la SensoDays - branduri premium la cele mai bune prețuri

În octombrie 2018, rata inflației în zona euro și în UE era de 2,3%.

Cele mai ridicate rate anuale ale inflației din UE au fost înregistrate luna trecută în România (3,2%), Ungaria (3%) și Slovacia (2,9%), iar cele mai scăzute în Cipru (minus 0,5%), Grecia (minus 0,3%) și Portugalia (minus 0,1%). Comparativ cu luna precedentă, inflația anuală a scăzut în 15 state membre, a rămas stabilă în opt și a urcat în cinci țări membre.

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
eurostat