Românii - sub media UE când vine vorba de consumul de băuturi răcoritoare care conțin zahăr

Românii - sub media UE când vine vorba de consumul de băuturi răcoritoare care conțin zahăr
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2021

Aproximativ 9% din populația cu vârstă de peste 15 ani a UE a consumat zilnic băuturi răcoritoare care conțin zahăr în anul 2019, însă statele membre cu cea mai mică pondere a populației care consumă zilnic astfel de băuturi sunt Estonia (2%), urmată de Lituania, Finlanda, Letonia și România (toate cu aproximativ 3%), arată datele publicate de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La polul opus, ponderea persoanelor de peste 15 ani care zilnic beau băuturi răcoritoare care conțin zahăr este cea mai mare în Belgia (20%), urmată de Malta, Germania, Ungaria, Polonia și Bulgaria (toate cu aproximativ 12%), scrie Agerpres.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

În Uniunea Europeană, 9% din persoanele cu vârsta de cel puțin 15 ani au declarat că beau zilnic băuturi răcoritoare care conțin zahăr, în timp ce 6% declară că beau astfel de băuturi de 4-6 ori pe săptămână și 19% de 1-3 ori pe săptămână.

Consumul zilnic de băuturi răcoritoare care conțin zahăr este mai răspândit în rândul bărbaților decât în rândul femeilor (12% pentru bărbați față de 7% din femei). În plus, odată cu creșterea vârstei scade frecvența consumului de astfel de băuturi. Cea mai mare pondere a persoanelor care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conțin zahăr se înregistrează în rândul grupei de vârstă 15-24 de ani (14%), în timp ce în rândul grupei de vârstă 65-74 de ani și peste 75 de ani ponderea persoanelor care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conțin zahăr este cea mai mică (aproximativ 5%).

viewscnt
Afla mai multe despre
suc
zahar