Scandia Food cumpără o nouă companie, afectată anterior de pestă

Scandia Food cumpără o nouă companie, afectată anterior de pestă
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2023

Tranzacția prin care producătorul de preparate din carne Carniprod Tulcea este preluat de producătorul pateurilor și conservelor de carne Bucegi și Scandia Sibiu, Scandia Food, semnalată la începutul anului, a fost finalizată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Carniprod deține o fabrică în Tulcea, 8 magazine fixe, 3 magazine mobile și 3 magazine de tip fast-food.

Lidl vrea să pună pe raft mai puțină carne: ce alimente îi vor lua locul CITEȘTE ȘI Lidl vrea să pună pe raft mai puțină carne: ce alimente îi vor lua locul

Calculul Scandia este că achiziția va permite extinderea capacității de producție și procesare a cărnii cu până la 40 tone/zi.

Cu aproape 300 de angajați și cifre de afaceri cuprinse între 10 și 20 de milioane de euro anual, Carniprod Tulcea a fost afectată în toamna anului 2018 de pesta porcină africană și a trebuit să își închidă definitiv ferma de porcine.

Carniprod a fost atunci prima companie din România afectată de pesta porcină africană, fiind anunțat la acel moment că aproape 50.000 de porci au fost eutanasiați, iar 200 din cei 500 de angajați și-au pierdut locul de muncă. 

Ferma integrată în fabrica de carne și produse din carne, însă, a continuat să își păstreze cifra de afaceri și cota de piață la nivelul de anilor precedenți, relatează infotulcea.

Acum, valoarea tranzacției a fost estimată de specialiști la peste 10 milioane de euro, arată sursa citată.

La finele anului 2021,Scandia Food a preluat Agra’s Alba Iulia, companie specializată în procesarea cărnii și producția de preparate pe bază din carne.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Scandia Food, cu peste 1.000 de angajați, deține mărcile Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts,Yummy Snacks. 

viewscnt
Afla mai multe despre
scandia food românia
agra’s
mezeluri