Șeful AB InBev îndeamnă acționarii SABMiller să accepte noua ofertă de preluare

Șeful AB InBev îndeamnă acționarii SABMiller să accepte noua ofertă de preluare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 iul 2016

Carlos Brito, directorul general al Anheuser-Busch InBev (AB InBev), i-a îndemnat vineri pe acționarii SABMiller să accepte oferta de preluare îmbunătățită înaintată la începutul săptămânii de AB InBev, care evaluează al doilea mare berar al lumii la aproximativ 79 miliarde de lire sterline (peste 103 miliarde dolari).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

AB InBev, numărul unu mondial pe piața berii, a majorat marți oferta pentru preluarea rivalului SABMiller, în condițiile în care deprecierea lirei sterline, în urma votului pro-Brexit de la referendumul din iunie, a scăzut atractivitatea tranzacției pentru unii dintre acționarii SABMiller.

"Oferta este finală și nu mai poate fi majorată sau modificată. Credem că oferta revizuită și finală reprezintă o oportunitate convingătoare pentru toți acționarii SABMiller", a spus Brito într-o conferință de presă vineri, citat de Reuters.

AB InBev nu a specificat motivul pentru care a îmbunătățit termenii ofertei, însă presa internațională a raportat recent că mai mulți acționari ai SABMiller, printre care fondul de hedging Elliott Advisors și fondul britanic de investiții TCI (Children's Investment Fund Management), ar putea cere un preț mai mare de la AB InBev, ca urmare a deprecierii lirei sterline după referendumul de luna trecută.

Un acționar important al SABMiller spune că ofera majorată de preluare din partea AB InBev rămâne “inacceptabilă” CITEȘTE ȘI Un acționar important al SABMiller spune că ofera majorată de preluare din partea AB InBev rămâne “inacceptabilă”

Tranzacția record prin care AB InBev vrea să preia SABMiller a obținut vineri acordul autorităților de reglementare din China, singura economie majoră care încă nu își dăduse avizul.

Acceptul este condiționat de finalizarea vânzării participației de 49% pe care SABMiller o deține la compania mixtă China Resources Snow Breweries, creată în parteneriat cu China Resources Enterprise.

În luna martie, AB InBev a anunțat că a ajuns la un acord cu China Resources Enterprise pentru vânzarea acțiunilor SABMiller la compania chineză în schimbul a 1,6 miliarde de dolari, mult sub prețul estimat de analiști, de circa 5 miliarde de dolari.

Anheuser-Busch InBev este cel mai mare producător de bere de la nivel mondial, cu un portofoliu de peste 200 mărci, printre care Stella Artois, Corona, Beck's și Budweiser și o cotă de piață de 25%. AB InBev are sediul social la Leuven, în Belgia. SABMiller produce peste 150 mărci de bere, printre care se numără Miller, Grolsh, Pilsner Urquell și Peroni.

viewscnt
Afla mai multe despre
sabmiller
ab inbev
preluare
oferta imbunatatita
carlos brito