Sfaturi pentru deschiderea unui magazin de legume-fructe

Sfaturi pentru deschiderea unui magazin de legume-fructe
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 19 apr 2019

Fără îndoială, în ultimii ani alimentele naturale sănătoase au devenit foarte populare și acest lucru se datorează, în principal, preocupării pentru bolile cauzate de alimentele de proastă calitate. Desigur, nimeni nu se alimentează în mod necorespunzător pentru că așa vrea. În acest caz o mare influență o are lipsa de timp, activitățile desfășurate în afara casei, numărul mare de activități pentru adulți și copii, distanțele lungi care trebuie parcurse etc. Toate acestea se reflectă în faptul că alimentele preparate în casă, sănătoase și naturale sunt înlocuite de cele care îi ajută să economisească timp: alimentele cumpărate, alimentele junk,  băuturile artificiale care înlocuiesc sucurile naturale etc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Una dintre consecințele acestui fapt este numărul mare de persoane care sunt afectate de obezitate, diabet, colesterol etc. Din fericire, atunci când se întâmplă ceva, apar cei  care promovează opusul a ceea ce se întâmplă: revenirea la alimentele preparate în casă, consumul de carne slabă, salatele gătite sau crude, consumul de fructe și sucuri naturale. Acest lucru face ca în întreaga lume să existe mai multe magazine de legume-fructe care contribuie la creșterea afacerilor de acest gen.

 Dacă doriți să vă creați o astfel de afacere, vă vom arăta pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a deschide un magazin de legume-fructe.

Instrucțiuni pentru deschiderea unui magazin de legume-fructe

Dacă doriți să înființați un magazin de legume și, poate fi o bună idee dacă veți practica prețuri mai mici decât supermarketurile și magazinele mari, deoarece veți încerca să luați marfa direct de la producători.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faceți pentru a reuși ceea ce v-ați propus este să planificați bine toți pașii. 

Alegeți bine zona în care doriți să vă deschideți magazinul. Dacă veți reuși să găsiți un spațiu departe de marile magazine va fi foarte bine pentru că veți fi singurii din zonă. Dar dacă îl deschideți lângă un supermarket care comercializează așa cum fac toate,  fructe și legume, puteți înregistra vânzări bune, dacă prețurile voastre vor fi mai mici.

Forma de aprovizionare. Modul în care fructele și legumele vor ajunge în magazinul vostru zilnic este un lucru care trebuie să vă fie foarte clar încă de la început. Vă puteți aproviziona cumpărând marfă de la piețele en gros de fructe și legume, de unde cumpără majoritatea oamenilor care au acest gen de afaceri.

 De asemenea, marfa vă poate fi livrată de acolo unde se cultivă fructe și legume. Această formă de aprovizionare durează mai mult timp. Deoarece în fiecare zi veți avea nevoie de produse proaspete și cu siguranță va trebui să călătoriți destul de departe pentru a le procura.

De asemenea, aveți opțiunea de a deveni producători și de a comercializa marfă produsă chiar de voi. Dacă aveți cum să și produceți și să vindeți este foarte bine, deși acest lucru este în general destul de greu. Presupune multă muncă. Însă și satisfacția este mai mare.

Țineți cont că este bine să vă achiziționați un mic camion cu care să vă duceți după marfă.

În ceea ce privește spațiul, dacă nu dispuneți de unul trebuie să-l închiriați. De asemenea, trebuie să cumpărați elementele de care aveți pentru organizarea eficentă a magazinului. În primul rând aveți nevoie de rafturi dintre cele mai rezistente. Este vorba despre rafturi metalice de legume-fructe. Le găsiți la doar un clic distanță, pe https://rafturionline.ro/ro/rafturi-metalice/rafturi-magazin Apoi aveți nevoie de cântar, de elemente de decor, de frigider pentru a stoca unele fructe etc.

Odată achiziționate rafturile de legume-fructe trebuie să plasați fructele pe o parte și legumele pe cealaltă. Distribuiți-le și organizați-le în funcție de culori, o puteți face ținând cont de forme, culori similare sau contrastante. Aveți grijă ca totul să arate organizat și curat.

Veți avea nevoie de un loc pentru a plasa deșeurile care mereu se vor produce. Plasați coșul pentru deșeuri într-un loc ascuns de clienți.

Clienții sunt întotdeauna exigenți și vor dori cu siguranță să-și aleagă fructele și legumele. Permiteți-le să-și aleagă singuri produsele. După ce rămâneți singuri aranjați-le din nou pentru ca afacerea voastră să fie mereu atractivă.

Decorați-vă magazinul cu plante, flori naturale etc. Puneți aviziere cu picior, unde puteți scrie ofertele zilei. Amintiți-vă că tot ceea ce este atractiv va atrage atenția clienților și vă va da posibilitatea de a câștiga mai mulți bani.

Utilizați coșuri de răchită pentru a pune niște fructe. Sunt foarte atrăgătoare. Vindeți și plante aromatice cum ar fi busuioc, rozmarin, metă etc.

Afacerea voastră trebuie să fie atractivă. Modul în care sunt văruiți pereții, cum este decorat spațiul, cum sunt prezentate fructele și legumele, curățenia, amplitudinea și confortul din magazin îi vor face pe clienți să îi calce pragul ori de câte ori pot. 

viewscnt
Afla mai multe despre
legume