Tranzacție: Valoarea platformei Bringo, controlată de Carrefour, a crescut de 12 ori în mai puțin de doi ani

Tranzacție: Valoarea platformei Bringo, controlată de Carrefour, a crescut de 12 ori în mai puțin de doi ani
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 28 mai 2020

Un pachet de acțiuni reprezentând 10% din capitalul social al platformei Bringo, o aplicație IT prin intermediul căreia produsele diferitelor magazine pot fi comandate și primite de cumpărători direct acasă, preluată în 2017 de grupul francez de retail Carrefour, a fost transferat pentru 5,75 milioane de lei. La acest preț, prin extrapolare, Bringo Magazin SRL, care operează platforma, are o valoare de 57,5 milioane de lei (11,9 milioane de euro). Acțiunile au fost cumpărate de la Ascend Netsolutions de către Allib Rom, societate a grupului francez Carrefour, care a ajuns astfel la o cotă de 80%.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Platforma a fost lansată în toamna 2016 de către Beta Software Management (21% din titluri), firmă care a creat programul software pentru ca aplicația să poată funcționa pe smartphone și/sau tabletă și/sau computer, și Ascend Netsolutions (49%), care a mai creat aplicațiile Star Taxi (pentru comenzi taxi online) și Oliviera (pentru comenzi online de la diferite restaurante din București), ultima preluată de platforma Takeaway.com.

Imediat după lansare, aplicația a intrat în Apple Store și Google Play.

Simex a deschis magazin în Uzbekistan. Conducerea are și un mesaj către Guvern: Vrem fapte, nu doar vorbe! CITEȘTE ȘI Simex a deschis magazin în Uzbekistan. Conducerea are și un mesaj către Guvern: Vrem fapte, nu doar vorbe!

Al treilea fondator al Bringo a fost Allib Rom SRL, administrată de Jean-Baptiste Dernoncourt, fost general manager al Carrefour România, cu 30% din acțiuni.

În 2017, cum a anunțat atunci în premieră Profit.ro, Allib Rom a decis să cumpere întreaga participație a Beta Software și a ajuns să dețină 51% din Bringo, alături de Ascend Netsolution (cu 49%), Carrefour preluând astfel controlul asupra platformei. Ulterior, Allib Rom și-a majorat participatia la 70%, prin preluarea unui pachet de acțiuni de 19% cu 200.000 euro, conform unei decizii a acționarilor din iulie 2018, potrivit datelor termene.ro.

Conform ultimelor date publice, în 2018, Bringo Magazin a consemnat afaceri de 3,7 milioane de lei și o pierdere de 8,1 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
bringo
alimente
online
retail
magazine
tranzactie