Undă verde: UE aprobă tranzacția prin care PepsiCo vinde Tropicana și alte mărci de sucuri către PAI Partners, pentru 3,3 miliarde dolari

Undă verde: UE aprobă tranzacția prin care PepsiCo vinde Tropicana și alte mărci de sucuri către PAI Partners, pentru 3,3 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 ian 2022

Comisia Europeană a aprobat tranzacția de peste 3 miliarde de dolari prin care PAI Partners, proprietarul Refresco, preia mai multe mărci de sucuri de la PepsiCo, printre care Tropicana și Naked.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PepsiCo a anunțat, în august, că a ajuns la un acord privind vânzarea diviziei de sucuri de fructe către firma europeană de private equity PAI Partners, în schimbul sumei de aproximativ 3,3 miliarde de dolari.

Acordul vizează transferul controlului asupra companiei americane New Tiger, deținute de PepsiCo, către PAI Partners. New Tiger cuprinde activitatea de sucuri de fructe a PepsiCo și este activă în Europa în vânzarea de sucuri de fructe sub mărcile "Tropicana", "Naked" și "Punica".

FOTO Nou jucător: Lanțul de magazine Holland & Barrett intră în România. Ținta francizorului - locul 1 pe nișă CITEȘTE ȘI FOTO Nou jucător: Lanțul de magazine Holland & Barrett intră în România. Ținta francizorului - locul 1 pe nișă

PepsiCo și PAI Partners, proprietarul Refresco, cel mai mare îmbuteliator independent de băuturi răcoritoare, vor crea o companie mixtă pentru mărcile transferate, controlată de PAI Partners.

PepsiCo va deține 39% din noua companie și va păstra drepturi exclusive de distribuție a portofoliului de sucuri în SUA.

PepsiCo va folosi veniturile din vânzarea portofoliului de sucuri pentru a-și consolida bilanțul și pentru investiții organice. Activele transferate au generat venituri nete de aproximativ 3 miliarde de dolari în 2020.

PepsiCo este al doilea mare jucător din industria globală de băuturi și alimente, după Nestle, cu vânzări anuale de 70 miliarde de dolari și 260.000 de angajați.

În România, PepsiCo deține două unități de producție: una pentru băuturi răcoritoare, situată in Dragomirești, judetul Ilfov și una pentru snack-uri (în Popești-Leordeni, inaugurată în 1995).

viewscnt
Afla mai multe despre
pepsico
pai partners
tropicana
naked
sucuri
bauturi racoritoare
pepsi
tranzactie