Unilever, Henkel și Colgate-Palmolive, interesate să preia divizia Coty de produse profesionale

Unilever, Henkel și Colgate-Palmolive, interesate să preia divizia Coty de produse profesionale
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 nov 2019

Unilever, Henkel și Colgate-Palmolive sunt interesate de achiziția diviziei de produse profesionale a producătorului american de cosmetice și parfumuri Coty, potrivit unor surse citate de Reuters. Divizia, cu mărci precum Wella, Clairol și Londa în portofoliu, este evaluată la circa 7 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Coty, parte a conglomeratului JAB Holding deținut de familia germană Reimann, va lansa în decembrie procedurile pentru vânzarea diviziei de produse profesionale pentru îngrijirea părului și unghiilor, au precizat sursele menționate.

Compania a anunțat luna trecută că analizează mai multe opțiuni strategice privind divizia sa de produse profesionale și activele din Brazilia, inclusiv vânzarea acestora.

Grupul francez LVMH a majorat oferta pentru preluarea brandului de bijuterii Tiffany. Este pregătită cea mai mare tranzacție a companiei CITEȘTE ȘI Grupul francez LVMH a majorat oferta pentru preluarea brandului de bijuterii Tiffany. Este pregătită cea mai mare tranzacție a companiei

Giganții din industria de bunuri de larg consum Unilever, Henkel și Colgate-Palmolive se pregătesc să depună oferte pentru preluarea mai multor mărci din portofoliul diviziei, potrivit surselor Reuters. Pe lista potențialilor ofertanți se mai află fondurile de investiții Advent, Blackstone, KKR, CVC Capital Partners, BC Partners și Cinven.

Coty este al doilea mare jucător din industria produselor profesionale pentru îngrijirea părului, cu venituri în sector estimate la aproximativ 2,7 miliarde de dolari în anul fiscal 2019.

Portofoliul diviziei de produse profesionale include mărcile Wella Professionals, System Professional, Nioxin, Professional Sebastian, Londa Professional, Sassoon Professional, Clairol Professional, Wella Color Charm, OPI și ghd, fiind evaluat de bănci la 6 până la 7 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
coty
produse profesionale par
wella
vanzare
henkel
unilever
colgate-palmolive
oferte
tranzactie