VIDEO Grab&Go, o soluție de plată automată fără stat la casă în magazin

VIDEO Grab&Go, o soluție de plată automată fără stat la casă în magazin
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 oct 2020

Startup-ul Grab&Go a lansat în România soluția cu același nume, care facilitează clienților plata prin intermediul unei aplicații, ca alternativă la casier sau self-checkout.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La baza Grab&Go stau două elemente esențiale: aplicația pe care utilizatorul o va folosi atât pentru alegerea produselor din magazin, cât și pentru plată și sistemul de identificare automată a produselor.

În primul rând, utilizatorul se va autentifica în aplicație cu numărul de telefon. Tot în aplicație va adăuga și cardul cu care va plăti.

Cu aplicația instalată pe telefon, clientul va trebui să scaneze codul QR vizibil la rafturile și pe frigiderele încuiate. Astfel, acesta va fi identificat de sistem și va dobândi acces la produsele dorite.

În afară de identitatea clientului, sistemul mai are nevoie să știe și ce produse sunt cumpărate. Acest lucru se realizează automat în funcție de greutatea produselor pe care clientul le ia de pe raft.

După ridicarea unui produs, ușa raftului se va închide automat, iar denumirea produsului și prețul acestuia vor fi afișate în aplicație. Aici, utilizatorul va putea vedea cât are de plătit în total, după ridicarea fiecărui produs.

La final, utilizatorul poate apăsa butonul Plătește din aplicație sau poate pur și simplu pleca fără grija plăți, deoarece suma datorată va fi retrasă automat după 5 minute de la ieșirea din magazin.

De aici, reies două avantaje față de sistemele actuale de self-checkout. Pe de o parte, utilizatorul nu mai trebuie să-și cântărească și să scaneze produsele, iar pe de altă poate “uita” complet de plată, care se realizează automat folosind cadrul înregistrat în aplicație.

Plata este procesată prin Netopia.

Grab&Go vrea să implementeze această soluție doar în magazine care funcționează 100% fără casier. Este o decizie curajoasă, care presupune răbdare și o mare doză de risc, având în vedere că acest gen de magazine sunt extrem de rare în prezent.

De aceea, există deocamdată un singur magazin unde poate fi folosită această tehnologie, în București, pe Calea Victoriei 85.

viewscnt
Afla mai multe despre
grab&go
magazine
plata