Vinul zilei: Un cupaj roșu vibrant, cu arome fructate și condimentate

Vinul zilei: Un cupaj roșu vibrant, cu arome fructate și condimentate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 mar 2023

Individo Rară Neagră, Malbec, Syrah 2020 este un vin roșu de la Château Vartely, o cramă din Republica Moldova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moldova este printre primele țări din lume cu cel mai mare patrimoniu istoric vinicol. Cramele din Moldova se unesc frecvent sub umbrela mărcii naționale de vin “Wine of Moldova”, iar în 2021 Republica Moldova și-a menținut statutul de cea mai premiată țară din Europa de Est, obținând 1.111 distincții la concursurile internaționale de profil. De remarcat și ruta oenoturistică “Drumul Vinului Moldovei”, care cuprinde peste 30 de vinării și care a devenit primul itinerar turistic al Republicii Moldova înregistrat în “ITER VITIS – Les Chemins de la vigne”, rută oenoturistică pan-europeană care integrează peisajele și patrimoniul vitivinicol din 18 state vitivinicole.

Chateau Vartely este un producător de vinuri de înaltă calitate, cu podgorii de vită-de-vie în regiunea centrală și sudică a Moldovei, ce s-a dezvoltat tot mai mult în ultimii ani. Gama Individo a fost lansată pentru a celebra soiuri cu renume, combinate selectiv, ce dau un amestec efervescent de arome și senzații gustative. Fiecare tip de vin este abordat invididual, ceea ce se vede în produsul final. Vinul recomandat astăzi, Individo Rară Neagră, Malbec, Syrah 2020, îmbină struguri crescuți și culeși pe podgoriile din regiunea Bugeac, struguri din soiul Rară Neagră (45%), Malbec (35%) și Syrah (20%). Este un vin fructat și condimentat, cu arome elegante, ce a fost maturat timp de 6 luni în barrique-uri și și se poate lăuda acum cu tonuri vibrante și proaspete. Așadar, o alegere perfectă indiferent de ocazie, ce se potrivește de minune cu preparate precum pui fript, piept de rață sau sarmale.

 

Mihai Oprea: “Un vin cum nu se poate mai potrivit pentru serile de primăvară mai răcoroase, ușor de băut și în același timp dens și viguros. Cele trei soiuri își aduc aportul la aromele bine conturate de fructe negre îmbinate cu condimente provensale și ceai negru, iar rezultatul este echilibrat, bine închegat, susținut de o aciditate medie. Taninii sunt bine rotunjiți iar vinul nu necesită aerisire prealabilă, sau doar atât cât ar dura să încălziți o porție de mazăre scăzută cu ciuperci la tigaie.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin