Vinul zilei: Un Rosso di Montalcino clasic și reușit

Vinul zilei: Un Rosso di Montalcino clasic și reușit
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 mar 2023

Ciampoleto Rosso di Montalcino 2020 de la ColleMassari are 92 puncte James Suckling, fiind un vin intens și complex.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Portofoliul ColleMassari Wine Estates include patru proprietăți, toate situate în Toscana, oferind astăzi vinuri de o calitate superioară. Agricultura organică, valorificarea terroir-ului, dar și a tradițiilor locului sunt doar câteva dintre obiectivele companiei.

Recomandarea noastră, Ciampoleto Rosso di Montalcino, este un vin fructat, proaspăt și complex, realizat 100% din struguri Sangiovese.

Numele acest soi de struguri originar din Italia centrală s-ar traduce prin “sanguis Jovis” - sângele lui Jupiter. Este ingredientul principal al vinurilor roșii din Toscana, așa cum este acest Rosso di Montalcino, dar și al vinurilor Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Carmignano sau Vino Nobile di Montepulciano.

Ciampoleto Rosso di Montalcino 2020 este un roșu rubiniu cu arome de fructe roșii, coacăze negre, cireșe negre, salvie și ceva tente afumate. Pe palat regăsim note de fructe de pădure, condimente și migdale. Serviți acest vin la 16-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, vânat sau mâncăruri cu sos de roșii.

Valentin Ceafalău: “Suculent și savuros, acest Rosso di Montalcino reușește să transmită atât clasica sobrietate toscană, datorită acidității precise și taninurilor energice, cât și un pic de modernism, colorat și vioi. Chiar dacă intensitatea sa este una mai degrabă medie, propune arome din spectre cât mai diverse, de la cele de roșii confiate, ierburi exotice, ciuperci și frunze uscate, până la cele de vișine amărui, de căpșune și mure, cu lejere senzații secundare de grafit și cerneală. Gustul proaspăt, rotund și copt, cu taninuri bine șlefuite, pornește cu tonuri  de vișine coapte, după care virează către senzații vegetale, bine definite. Postgustul fructat-condimentat, cu fine senzații tonice, își păstrează intensitatea cât să nu plictisească și să ceară următoarea înghițitură de vin.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin