Vinurile cramei Liliac au ajuns în Canada. Producătorul vrea să acceseze fonduri UE pentru a caza turiști în mijlocul viei: "Affordable Luxury"

Vinurile cramei Liliac au ajuns în Canada. Producătorul vrea să acceseze fonduri UE pentru a caza turiști în mijlocul viei: "Affordable Luxury"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 mar 2019

Compania amb Wine, producătorul vinurilor Liliac și parte a consorțiului austriac amb Holding, s-a extins anul acesta pe piața din Canada, iar printre planurile de viitor ale companiei se numără devoltarea unor facilități de cazare pentru turiști în mijlocul viei, cu fonduri europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În prezent, compania exportă 10% din producția de vin obținută din cele 52 de hectare plantate cu viță-de-vie din regiunea Batoș (Mureș) și Vermes-Lechința (Bistrița-Năsăud).

"Anul acesta am ajuns în Canada si vom lucra pe termen lung pentru a ajunge la procentul de 25% destinat exportului, dar pentru noi va fi mereu important să ne concentrăm pe piața din România", a declarat pentru Profit.ro Miron Radic, CEO-ul amb Wine.

Până recent, exporturile companiei mergeau în țări europene ca Austria, Danemarca, Elveția, Germania, Marea Britanie, Luxemburg, Cehia și Polonia. În 2017, printr-un parteneriat cu producătorul austriac Kracher, alături de care a produs vinul Ice Wine, amb Wine a ajuns și pe piața din SUA, unde vrea să se extindă de anul viitor, printr-un distribuitor.

Înființată în 2010, amb Wine a finalizat în 2016 procesul de dezvoltare a cramei, cumulând o investiție de circa 10 milioane de euro.

LISTA de curse ce vor fi anulate de Tarom. Noua conducere pregătește primele măsuri CITEȘTE ȘI LISTA de curse ce vor fi anulate de Tarom. Noua conducere pregătește primele măsuri

"Ne dorim să punem în practică planurile (de a oferi facilități de cazare - n.red), iar de această dată lucrăm la un proiect unde vom avea și ajutor din partea fondurilor de la Uniunea Europeană, lucrurile merg puțin mai greu decât ne-am fi așteptat. Proiectul este în fază incipientă și ne dorim ca rezultatul să exprime <Affordable Luxury>", a adăugat Radic, care a preluat funcția de CEO al amb Wine la începutul anului trecut.

Compania produce și vinde în România brandurile de vinuri Liliac, young.LILIAC, Private Selection, Lily și Crepuscul, ultimele două fiind adresate segmentului de retail. La finele anului trecut, compania a adus pe piață o nouă ediție a celui mai titrat vin din portofoliul său, Titan. Ediția este limitată la aproximativ 900 de sticle, vinul, o Fetească Neagră maturată în baricuri de stejar transilvănean timp de 24 luni, fiind disponibil doar la comandă sau în magazine specializate.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
crama liliac
exporturi vin
amw wine
miron radid