Vrancart a cumpărat producătorul hârtiei igienice Mototol

Vrancart a cumpărat producătorul hârtiei igienice Mototol
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 28 iul 2016

Producătorul de hârtie, carton și ambalaje Vrancart Adjud (VNC) a cumpărat pachetul majoritar la Rom Paper Brașov, unul dintre cei mai importanți producători de hârtii igienico-sanitare din România, care deține și brandul Mototol. Vrancart anunță noi investiții în Rom Paper pentru creșterea competitivității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tranzacția va fi finalizată prin aprobarea acesteia în Adunarea Generala a Acționarilor Vrancart. Acționarul fondator Claudiu Puchin va conduce în continuare operațiunile companiei din poziția de director general.

”Ne vom continua drumul de dezvoltare prin achiziții care să completeze activitatea noastră. În acest caz, complementaritatea gamei de produse este aproape perfectă. În urma achiziției, prin combinarea operațiunilor, ne propunem să asigurăm o creștere a veniturilor prin extinderea portofoliului de produse și creșterea gradului de acoperire a canalelor de distribuție și, de asemenea, să obținem sinergii de cost prin integrare”, a declarat Ionel Ciucioi, director general Vrancart.

Enterprise Investors a numit un polonez la conducerea Noriel, Cristian Constantinescu rămâne consilier CITEȘTE ȘI Enterprise Investors a numit un polonez la conducerea Noriel, Cristian Constantinescu rămâne consilier

El a adăugat că planurile Vrancart pentru Rom Paper presupun invesții noi în echipamente care să măreasca avantajul competitiv al companiei.

“Vrancart (…) reprezintă acum un partener strategic care să ajute Rom Paper sa se dezvolte și mai mult și care respectă valorile companiei noastre. Voi continua să muncesc alături de noii mei colegi pentru o integrare rapidă și, ulterior, pentru o creștere sustenabilă", a declarat Claudiu Puchin, Director General și acționar minoritar al Rom Paper, după tranzacție.

Rom Paper a fost înființată în anul 2002, de familia Claudiu și Nicoleta Maria Puchin, și produce șervețele la cutie, șervețele de masă, prosoape pliate, hârtie igienică, role profesionale și prosoape cosmetice.

Compania este prezentă în toate canalele de distribuție din comerțul modern (hipermarketuri, supermarketuri,cash and carry) și în comerțul tradițional (prin intermediul distribuitorilor).

Totodată, produsele realizate de Rom Paper sunt comercializate în peste 7 țări. Anul trecut, Rom Paper Brașov a înregistrat o cifră de afaceri de 51,57 milioane lei (11,6 milioane euro), cu 19% mai mare comparativ cu 2014, și un profit net de 2,5 milioane lei (562.000 euro), în scădere cu 6,7%.

Vrancart a fost înființată în anul 1977 și se situează între primii trei producători de carton, ambalaje din carton ondulat, hartie pentru carton ondulat și hârtii igienico-sanitare din România.

Compania, controlată în proporție de 74,72% de SIF Banat-Crișana (SIF1) și listată la Bursa de Valori București, derulează în prezent un program de investiții care să-i asigure transformarea în lider de piață local.

Producătorul de hârtie Vrancart Adjud raportează, pentru anul trecut, venituri din cifra de afaceri de 209,85 milioane lei, cu 6,27% mai mari decât cele 197,47 milioane lei, realizate în 2014.

Business-ul Vrancart a crescut cu 6,27% în 2015, la 209,85 milioane lei, și a generat un profit net de 18,04 milioane lei, cu 4,85% mai mic.

viewscnt
Afla mai multe despre
vrancart
tranzacție
rom paper
mototol