Tranzacție: Ceres Pharma, lansată de miliardarul belgian Marc Coucke, acționar la cluburi de fotbal și câștigător al show-ului TV MasterChef, și preluată de un fond de investiții - o nouă achiziție în România

Tranzacție: Ceres Pharma, lansată de miliardarul belgian Marc Coucke, acționar la cluburi de fotbal și câștigător al show-ului TV MasterChef, și preluată de un fond de investiții - o nouă achiziție în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 3 oct 2022

Compania belgiană Ceres Pharma, lansată de miliardarul Marc Coucke, semnează o nouă achiziție în România, preluând Dacia Plant, unul dintre cei mari producători români de suplimente alimentare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Dacia Plant, cu sediul în Brașov, a fost fondată în urmă cu aproape 20 de ani de antreprenorii Călin Ianta și Radu Ionescu.

Brandurile companiei sunt Dacia Plant, Interferonat, Îngerașul, Sublima, Specialiștii Plantelor, Citonat, Pandemiq, Bun de tot și Detoxicolon.

EXCLUSIV Parimatch intră în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Parimatch intră în România

Anul trecut a avut afaceri de 50 milioane lei și un profit net de 12,5 milioane lei, cu 182 de angajați.

Dorința belgienilor, care preiau pachetul majoritar de acțiuni, este de a extinde în continuare portofoliul de produse naturale, cu implicarea specialiștilor Dacia Plant, care vor continua să fie parte integrantă a companiei. 

Planul este de a dezvolta compania românească și de a face din Dacia Plant cel mai important exportator de produse naturale din România.

În urmă cu doi ani, Ceres Pharma a preluat și distribuitorul de suplimente alimentare, cosmetice si dispozitive medicale Viva Pharma Distribution, un business lansat în 2006.

Cele mai sigure semnături electronice în contextul creșterii importanței tranzacțiilor la distanță CITEȘTE ȘI Cele mai sigure semnături electronice în contextul creșterii importanței tranzacțiilor la distanță

Ceres Pharma este o companie înființată în 2017 de către Mario Debel și Alychlo, ultima fiind o companie de investiții fondată de antreprenorul Marc Coucke.

Anul trecut, Ceres Pharma a fost achiziționată de fondul de investiții Nexicap Partners, una dintre cele mai importante firme de private equity din Franța, o filială a Natixis Investment Managers, cu active de 3,7 miliarde de euro, relevă date analizate de Profit.ro.

Firma are birouri în Paris, Lyon, Toulouse, Nantes și Frankfurt.

În noiembrie 2018, compania belgiană a preluat și afacerea din România a companiei farmaceutice ungare Ceumed, controlată de Ildiko Balazsi și concentrată în principal pe produse de îngrijire a copiilor.

Achiziția Ceumed a fost prima care a deschis porțile pentru Ceres Pharma spre piața din Europa Centrală și de Est.

Coucke (56 de ani), creditat de Forbes cu o avere de 1,2 miliarde dolari, este conducător al clubului de fotbal belgian KV Oostende și acționar la clubul francez de fotbal Lille, cu o participație de 5%. În 2012, a câștigat versiunea belgiană a show-ului TV MasterChef.

Tranzacție: Ceres Pharma, lansată de miliardarul belgian Marc Coucke, acționar la cluburi de fotbal și câștigător al show-ului TV MasterChef, și preluată de un fond de investiții - o nouă achiziție în România

Ceres Pharma are circa 100 de angajați și venituri anuale de aproximativ 20 de milioane de dolari, cu operațiuni în 15 țări. Portofoliul său include 14 branduri de produse farmaceutice și de îngrijire personală, printre care Belene, CalxPlus, MagnePure, Primrose, FlexiPure.

Tranzacție: Lanțul Nordsee, pe piață de 120 ani, prezent și în România, a fost cumpărat după 2 ani de negocieri de un fond de investiții care operează și restaurante Burger King, Quick și O\'Tacos CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lanțul Nordsee, pe piață de 120 ani, prezent și în România, a fost cumpărat după 2 ani de negocieri de un fond de investiții care operează și restaurante Burger King, Quick și O'Tacos

Compania și-a propus să se dezvolte rapid, printr-o campanie accelerată de achiziții, preluând brandurile Pharco, CalxPlus, Primrose, Etixx Sports Nutrition, Mithra. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ceumed
coucke
masterchef
farmaceutic