Turism

VIDEO Egiptul - acord de miliarde dolari cu Emiratele Arabe pentru a dezvolta un întreg oraș la Marea Mediterană

VIDEO Egiptul - acord de miliarde dolari cu Emiratele Arabe pentru a dezvolta un întreg oraș la Marea Mediterană

24 feb 2024

Egiptul a convenit asupra unui acord de 35 de miliarde de dolari cu Emiratele Arabe Unite pentru a dezvolta orașul Ras el-Hekma de pe coasta sa de nord-vest, a anunțat premierul egiptean Mostafa Madbouly, după săptămâni de speculații, conform Middle East Eye.

  • Vacanțe fără alcool: noua tendință. Hotelurile se adaptează
    Vacanțe fără alcool: noua tendință. Hotelurile se adaptează
    23 feb 2024

    De la călătorii lungi la weekenduri de wellness, Dry Tripping (”vacanțe fără alcool”) este una dintre cele mai puternice tendințe de vacanță din 2024, arată BBC și site-ul specializat Expedia. Cei care o promovează sunt membrii generației Z (tinerii născuți în jurul anului 2000).

  • VIDEO O stewardesă concediată distruge un duty free
    VIDEO O stewardesă concediată distruge un duty free
    23 feb 2024

    O stewardesă a companiei aeriene Air Malta a distrus un duty-free din Aeroportul Fiumicino din Roma după ce a aflat vestea că nu i se va reînnoi contractul de muncă, relatează Corriere della Sera.

  • Booking, în fața unei amenzi uriașe. Europa își intensifică controlul
    Booking, în fața unei amenzi uriașe. Europa își intensifică controlul
    23 feb 2024

    Booking.com riscă o amendă de aproape 500 de milioane de euro în Spania din cauza practicilor de concurență, pe măsură ce Europa își intensifică controlul asupra grupurilor tehnologice în efortul de a reduce dominația lor tot mai mare.

  • Guvernul schimbă regulile în care mai puteți primi pașaportul simplu temporar
    Guvernul schimbă regulile în care mai puteți primi pașaportul simplu temporar
    22 feb 2024

    Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate. Prin acest act normativ, sunt revizuite condițiile în care poate fi eliberat pașaportul simplu temporar, în acord cu tendințele europene. Astfel, pașaportul simplu temporar ar urma să fie emis doar în situații speciale, de excepție, care presupun o urgență în care este necesară deplasarea în străinătate sau, după caz, continuarea călătoriei ori reglementarea șederii/situației juridice a cetățenilor

  • Guvernul anunță decontarea de la buget a vizelor turistice SUA pentru unii bugetari, inclusiv pentru cei din sistemul de siguranță și ordine publică
    Guvernul anunță decontarea de la buget a vizelor turistice SUA pentru unii bugetari, inclusiv pentru cei din sistemul de siguranță și ordine publică
    22 feb 2024

    Guvernul anunță că decontează costul vizelor turistice (B1) și de afaceri (B2) pentru angajații din sistemul bugetar și pentru cei din sistemul de sigurnață publică, indiferent de nivelul veniturilor. Scopul măsurii constă în reducerea astfel a ratei de refuz a vizelor, în cazul cetățenilor români, sub 3% și includerea României în programul Visa Waver, respectiv ridicarea vizelor pentru români.

  • O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
    O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
    22 feb 2024

    Stațiunea Straja, din Valea Jiului, ocupă locul al doilea într-un top al stațiunilor montane din Europa preferate de turiști, potrivit SportsCover Direct.

  • Fechet: Vom identifica soluțiile legale pentru a mări perioada de închiriere a plajelor la cel puțin 10 ani
    Fechet: Vom identifica soluțiile legale pentru a mări perioada de închiriere a plajelor la cel puțin 10 ani
    21 feb 2024

    Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat miercuri, la Constanța, că vor fi căutate soluții legale pentru ca operatorii economici să poate închiria sectoare de plajă nu pentru doi ani, ca în prezent, ci pentru cel puțin 10 ani, ceea ce va putea duce la o stabilitate și predictibilitate în desfășurarea activității, dar și la scăderea prețurilor serviciilor oferite turiștilor.

  • Ministru anunță la Eforie: 23 de hectare de plajă vor fi date în folosință
    Ministru anunță la Eforie: 23 de hectare de plajă vor fi date în folosință
    21 feb 2024

    Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, la Eforie, că aici vor fi date în folosință aproximativ 23 hectare de plajă, în urma lucrărilor efectuate în cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere și extindere a plajelor din sudul litoralului românesc.

  • FOTO Una dintre cele mai înalte clădiri din Londra, un imobil emblematic, va deveni hotel
    FOTO Una dintre cele mai înalte clădiri din Londra, un imobil emblematic, va deveni hotel
    21 feb 2024

    Emblematica clădire „BT Tower” din Londra urmează să fie transformată într-un hotel, proprietarul său anunțând că a semnat un contract pentru vânzarea sa pentru 275 de milioane de lire sterline, relatează Reuters.