Turism

SURPRIZĂ FOTO One United Properties aduce The Hoxton în centrul Bucureștiului. Brand vândut ginerelui unui miliardar indian, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă

SURPRIZĂ FOTO One United Properties aduce The Hoxton în centrul Bucureștiului. Brand vândut ginerelui unui miliardar indian, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă

5 apr 2024

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a semnat un contract de exclusivitate cu Ennismore pentru a aduce brandul hotelier The Hoxton în proiectul One Downtown de lângă Teatrul Odeon din București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

  • FOTO Jared Kushner, ginerele lui Trump, vrea să facă o stațiune pe litoralul Albaniei. Proiectul stârnește deopotrivă teamă și speranță
    FOTO Jared Kushner, ginerele lui Trump, vrea să facă o stațiune pe litoralul Albaniei. Proiectul stârnește deopotrivă teamă și speranță
    5 apr 2024

    Prin binoclu, ornitologul Jon Vorpsi spionează flamingo și pelicanii care se opresc în drumul lor de migrație pe o limbă de pământ protejat de pe coasta sudică a Albaniei. Vorpsi se teme că în curând s-ar putea să nu mai aibă parte de această priveliște, dacă ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, va continua cu planurile sale de a construi o stațiune turistică în zona din apropierea orașului Vlora. Este un loc iubit de localnici pentru pădurile sale de pini pline de liniște, cu măslini și poteci și unde vacile se plimbă nestingherite pe plajele pustii, măturate de vânt, relatează Reuters.

  • Românii - cei mai numeroși turiști străini în sezonul de iarnă din Bulgaria
    Românii - cei mai numeroși turiști străini în sezonul de iarnă din Bulgaria
    5 apr 2024

    Bulgaria a înregistrat 1,8 milioane de turiști în perioada 1 decembrie 2023 - 25 martie 2024, iar Ministerul Turismului estimează o creștere cu 5% a numărului de turiști comparativ cu sezonul de iarnă 2022/2023, a informat instituția, transmit Sofia Globe și Novinite.

  • China redeschide accesul străinilor pe Muntele Everest
    China redeschide accesul străinilor pe Muntele Everest
    4 apr 2024

    Pentru prima dată de la începutul pandemiei, China le permite alpiniștilor străini să acceseze Muntele Everest prin Tibet, transmite CNN.

  • Castelul Huniade din Timișoara va fi restaurat după 30 de ani, cu peste 67 de milioane de lei
    Castelul Huniade din Timișoara va fi restaurat după 30 de ani, cu peste 67 de milioane de lei
    4 apr 2024

    Castelul Huniade va fi consolidat și urmează să fie pus în valoare ca monument istoric reprezentativ pentru Timișoara, după ce a primit o nouă finanțare, a anunțat Consiliul Județean Timiș, administratorul clădirii.

  • Mai mulți turiști în România. Țările din care au venit cei mai mulți străini
    Mai mulți turiști în România. Țările din care au venit cei mai mulți străini
    4 apr 2024

    Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente și camere de închiriat), în primele două luni ale anului, au însumat 1,616 milioane persoane, în creștere cu 1,2% față de perioada similară din 2023, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

  • Rezervările turistice online au crescut
    Rezervările turistice online au crescut
    4 apr 2024

    Turiștii au petrecut anul trecut aproximativ 678,6 milioane de nopți în spații de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group și Tripadvisor, în creștere cu 13,8% față de 2022 (596,5 milioane), arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

  • Albania, vizitată de milioane de cetățeni străini
    Albania, vizitată de milioane de cetățeni străini
    3 apr 2024

    Veniturile din turism ale Albaniei au crescut cu 72% în 2023 comparativ cu 2022, ajungând la 1,84 miliarde de euro, potrivit datelor Băncii Centrale a Albaniei. Țara a fost vizitată de aproximativ 10,2 milioane de cetățeni străini, adică cu 35% mai mult decât în anul precedent, ceea ce confirmă că anul trecut a fost un an foarte bun pentru acest sector.

  • FOTO CFR Călători lansează curse directe spre Istanbul, prin Varna și Sofia
    FOTO CFR Călători lansează curse directe spre Istanbul, prin Varna și Sofia
    2 apr 2024

    CFR Călători lansează curse zilnice, în perioada 14 iunie – 14 octombrie, pe ruta directă de la București către Istanbul, prin Varna, Sofia și retur.

  • FOTO Wizz Air lansează o nouă cursă din România
    FOTO Wizz Air lansează o nouă cursă din România
    1 apr 2024

    Wizz Air lansează curse și din București către Salzburg.