Activitățile agențiilor turistice și turoperatorilor au înregistrat o scădere cu 43,5% în primele 5 luni ale anului

Activitățile agențiilor turistice și turoperatorilor au înregistrat o scădere cu 43,5% în primele 5 luni ale anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2020

Activitățile agențiilor turistice și turoperatorilor au înregistrat o scădere cu 43,5% în primele 5 luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2019, acestea consemnând cel mai mare recul în categoria serviciilor de piață prestate populației, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, activitatea în sectorul jocurilor de noroc și al altor activități recreative s-a redus cu 39,3% în perioada menționată, iar activitățile hotelurilor și restaurantelor au scăzut cu 36%, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Radu Enache, unul dintre cei mai mari hotelieri din România, proprietarul Continental, pregătește investiții de 40 milioane euro. Lanțul renunță la peste 500 de angajați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Enache, unul dintre cei mai mari hotelieri din România, proprietarul Continental, pregătește investiții de 40 milioane euro. Lanțul renunță la peste 500 de angajați

Potrivit datelor INS, în sectorul serviciilor de coafură și alte activități de înfrumusețare activitatea s-a redus cu 26,2%, în timp ce activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană "au căzut" cu 20,8%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,9% mai mică comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar pe serie ajustată a scăzut cu 34,4% comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
turism