ANAT: Valoarea voucherelor de vacanță emise în primele opt luni a ajuns la 223 de milioane de euro

ANAT: Valoarea voucherelor de vacanță emise în primele opt luni a ajuns la 223 de milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2018

Valoarea voucherelor de vacanță emise între ianuarie și august a ajuns la 223 de milioane de euro, o valoare de 7,7 ori mai mare față de cea din 2017, arată datele transmise marți de Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea voucherelor de vacanță pentru luna august este de 17, 1 milioane de euro, fiind emise aproximativ 1,3 milioane de tichete pe hârtie, în valoare de 14,1 milioane de euro, și peste 264.000 de vouchere pe suport electronic, în valoare de trei milioane de euro, scrie News.ro.

Iunie a fost luna cu cea mai mare valoare a voucherelor de vacanță emise, 125 de milioane de euro.

Creditarea a crescut în luna august cu 6,6% CITEȘTE ȘI Creditarea a crescut în luna august cu 6,6%

”Voucherele de vacanță pe suport electronic, a căror folosire reduce considerabil birocrația întregului proces, reprezintă numai aproximativ 10% din numărul total al celor emise între ianuarie și august. Numărul acestora, 850.000, este însă de 11 ori mai mare față 2017”, spun reprezentanții ANAT.

Ei precizează că, din experiența acestui an, când cele mai multe vouchere de vacanță s-au emis în luna iunie, în plin sezon estival, ceea ce a făcut în multe cazuri destul de dificilă alegerea vacanței dorite, și având în vedere promisiunea că vor fi acordate bugetarilor și în 2019, Asociația Națională a Agențiilor de Turism recomandă ca acestea să fie date la începutul anului.

”Proprietarii lor ar putea profita de perioada de Înscrieri Timpurii, al cărui vârf este între ianuarie și martie, în care își pot alege vacanța potrivită dintr-o multitudine de oferte care au și reducere”, adaugă ei.  

Valabilitatea voucherelor de vacanță este de un an de zile.

”Cei care le-au primit în acest an și nu le-au valorificat deocamdată le pot folosi pentru vacanțe în timpul iernii și chiar vara viitoare, dacă sunt cumpărate din timp. Mai multe agenții de turism au lansat deja pachete de vacanță cu transport, cazare, servicii de masa, tratament și alte servicii asociate pentru vara viitoare”, menționează reprezentanții patronatului.

Voucherele de vacanță au fost introduse pe piața din România în 2009, dar acordarea lor a fost oprită în sistemul public după un an, din cauza crizei economice, și de atunci a fost  restricționată an de an prin act normativ.

Până anul trecut, doar angajații din sistemul privat au primit vouchere de vacanță.

În România, voucherele de vacanță sunt emise de companiile de tichete valorice Up Romania, Edenred și Sodexo Pass.

Autor:

viewscnt
Afla mai multe despre
anat
vouchere