Blaxy a început să vândă apartamente pe litoral în regim de proprietate periodică

Blaxy a început să vândă apartamente pe litoral în regim de proprietate periodică
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 22 iun 2018

Resortul Blaxy din apropiere de stațiunea Olimp a început să vândă apartamente în rate, într-un sistem care permite turiștilor să folosească locuința an de an, în aceeași săptămână, "pe viață". Complexul Blaxy, deschis în urmă cu trei ani, este primul din România care vinde și apartamente în proprietate periodică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proprietatea periodică reprezintă, conform definiției din Codul Civil, o modalitate a dreptului de proprietate în cadrul căreia fiecare titular exercită în nume propriu și în interes personal prerogativele dreptului său de proprietate pe perioade determinate, care se repetă succesiv și perpetuu, la intervale regulate, presupunând cel puțin doi titulari, persoane fizice sau juridice. Cu alte cuvinte, contra unei sume, calculată în funcție de sezon sau extrasezon, o persoană poate fi proprietarul unui apartament la mare, timp de o săptămână într-o periodă anume, pe termen nelimitat.

Locuințele pot fi cumpărate și în rate, pornind de la 39 de euro pe lună timp de cinci ani, au anunțat reprezentanții resortului.

Cele mai căutate perioade pentru camerele care au fost vândute până în prezent sunt, firește, cele în care românii sunt obișnuiți să meargă în vacanțe la mare, adică sfârșitul lunii iulie și luna august, chiar dacă în respectiva perioadă prețul unui apartament este  mai mare.

Interval International, una dintre cele mai mari companii care facilitează schimbul de vacanțe, a intrat pe piața din România; 3.000 de resorturi de lux din 80 de țări, cu peste 2 milioane de membri CITEȘTE ȘI Interval International, una dintre cele mai mari companii care facilitează schimbul de vacanțe, a intrat pe piața din România; 3.000 de resorturi de lux din 80 de țări, cu peste 2 milioane de membri

În funcție de perioada din an achiziționată, un apartament în regim de proprietate periodică poate fi achiziționat cu sume între 2.500 de euro și 11.000 de euro.

Până acum, aceste apartamente au fost plătite "cu banii jos". De puțin timp, însă, a fost introdusă și posibilitatea să fie plătite în rate, cu un avans de minimum 20% din valoare și cu dobândă 0%.

"Vacanța din acest an poate reprezenta o primă rată a unui apartament în Blaxy Premium Resort. Astfel, cei care vor să cumpere apartamente în Blaxy și semnează un contract în acest sens, se pot caza în resort începând de la 19 euro pe zi, bani care vor fi scăzuți din prețul apartamentului. Proprietatea periodică pe care o pot plăti în cinci ani de rate poate fi vândută, închiriată și chiar lăsată moștenire", se arată într-un comunicat al Blaxy, care încearcă astfel să își promoveze afacerea.

viewscnt
Afla mai multe despre
blaxy
locuinte
turisti
achizitie
rate