Cele mai sigure 20 de locuri pentru a călători post-coronavirus. Sibiul, singurul oraș din România aflat pe listă

Cele mai sigure 20 de locuri pentru a călători post-coronavirus. Sibiul, singurul oraș din România aflat pe listă
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2020

Organizația Europeană pentru cele mai bune destinații (EBD), care se încadrează în Rețeaua EDEN a Comisiei Europene, a întocmit o listă a celor mai sigure 20 de destinații pentru călătorii și turism, după coronavirus. Pe lista preluată de Forbes, apar mai multe orașe din Polonia, Croația, Grecia, dar și municipiul Sibiu, singura destinație din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Multe țări europene își deschid frontierele, iar zborurile și hotelurile se redeschid și acum”, explică Organizația Europeană pentru cele mai bune destinații (EBD), citată de Forbes.

Veniturile din turism ale Spaniei s-au înjumătățit în primele patru luni din 2020 CITEȘTE ȘI Veniturile din turism ale Spaniei s-au înjumătățit în primele patru luni din 2020

Pentru a ajuta călătorii care vor să călătorească în Europa, EBD a prezentat o listă cu 20 de destinații cel mai puțin afectate de Covid-19, scrie News.ro.

Lista cuprinde:

1. Tbilisi, Georgia
2. Corfu, Grecia
3. Cavtat, Croația
4. Insulele Azore
5. Preveza, Grecia
6 Alentejo, Portugalia
7. Batumi, Georgia
8. Zagreb, Croația
9. Algarve, Portugalia
10. Sibiu, România
11. Kotor, Muntenegru
12. Rijeka, Croația
13. Varșovia, Polonia
14. Viena, Austria
15.  Bohinj, Slovenia
16. Malta
17. Gdansk, Polonia
18. Vilnius, Lituania
19. Riga, Letonia
20. Taigaua sălbatică, Finlanda

Despre Sibiu, jurnaliștii de la Forbes menționează că este ”un oraș frumos, istoric din Transilvania”.

”Poreclit «Orașul cu ochi», Sibiu este o destinație turistică cunoscută atât pentru vizitatorii autohtoni, cât și pentru cei străini. Cunoscut pentru cultura, istoria, gastronomia, arhitectura diversă (inclusiv casele sale iconice cu ochi care i-au dat porecla) și minunile sale naturale, orașul a devenit o destinație turistică râvnită”, mai notează publicația.

Ziariștii fac referire la anul 2007, când orașul a fost Capitala Europeană a Culturii.

În 2019, a fost numită Regiunea Europeană a Gastronomiei. Și în 2020, a fost desemnată „a șasea cea mai bună destinație turistică a Europei” de EBD.

viewscnt
Afla mai multe despre
sibiu
turism