Coronavirus - turismul românesc se repliază. Touroperatorul IRI Travel oprește pachetele turistice către țările europene expuse coronavirusului

Coronavirus - turismul românesc se repliază. Touroperatorul IRI Travel oprește pachetele turistice către țările europene expuse coronavirusului

Bergamo

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2020

Touroperatorul IRI Travel, care are oferte către nordul Italiei și Austria, a anunțat luni că a decis că nu va mai vinde pachete turistice către Italia și alte state expuse epidemiei de coronavirus, oprind operațiunile către aceste țări timp de o lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a trecut de 79.000, iar numărul deceselor 2.619, 27 fiind în afara Chinei, conform CNN. Noi focare au apărut în Coreea de Sud, Iran și Italia, cu zeci de cazuri confirmate și mai multe decese, scrie News.ro.

IRI Travel este totodată principalul touroperator pe destinația Bulgaria.

VIDEO Miliardarul Richard Branson intră pe piața croazierelor de lux CITEȘTE ȘI VIDEO Miliardarul Richard Branson intră pe piața croazierelor de lux

În prezent, IRI Travel are oferte către nordul Italiei, pachete către cele mai cunoscute destinații de schi, dar și către Austria care tocmai a anunțat că oprește anumite operațiuni de transport care vin din această țară.

„Am luat această decizie pentru că nu dorim să contribuim la răspândirea epidemiei de coronavirus. Prețuim mai mult sănătatea turiștilor noștri pe care nu dorim să-i expunem anumitor riscuri doar de dragul profitului. De asemenea, dorim să ne protejăm și angajații care se deplasau către astfel de destinații”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Directorul companiei a mai precizat că până la orele 14.00, toate ofertele către destinațiile cu risc mare de infecție vor fi scoase de pe site, iar partenerii din țară vor fi anunțați că pentru o lună de zile, ofertele de acest gen nu vor mai fi disponibile.

„Către Italia avem oferte pentru 12 regiuni, majoritatea acestora fiind în nordul țării. Mai mult, dacă acest fenomen contagios va continua ne gândim să impunem aceleași măsuri și pentru destinațiile dfe vară din sudul Italiei”, a mai afirmat Lucian Bădîrcea.

Compania își cere scuze pentru eventualele inconveniențe provocate de decizia aceasta și subliniază că ”alege siguranța turiștilor”.

„Precizăm că prin anularea pachetelor noastre nu dorim să dăm un semnal de panică în piața turismului, ci doar alegem să fim precauți și responsabili cu privire la posibilele contaminări la care ar putea fi expuși turiștii noștri”, a mai declarat CEO-ul IRI Travel. 

El mai afirmă că, dacă situația o va impune, va lua aceeași decizie și cu privire la destinațiile învecinate Italiei.

”Dacă situația o va impune vom lua aceeași decizie și cu privire la destinațiile învecinate Italiei, dar sperăm să nu fie nevoie”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
iri travel
italia
austria
turism