DiscoverEU: Peste 1.500 de tineri români primesc permise gratuite pentru a călători în UE

DiscoverEU: Peste 1.500 de tineri români primesc permise gratuite pentru a călători în UE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 mai 2022

Peste 1.500 de tineri români au fost selectați pentru a primi permise de călătorie la runda din aprilie a programului DiscoverEU, prin intermediul căruia tinerii europeni cu vârsta de 18 ani pot călători gratuit în spațiul comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Inițiativa DiscoverEU a intrat, din acest an, în programul Erasmus+, la care participă statele UE, alături de Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Runda din aprilie, prima din acest an, a atras în total 68.800 de cereri, din care 35.010 au fost aprobate. Din România s-au înscris 2.421 de tineri, 1.562 fiind selectați pentru a primi permise gratuite de călătorie.

Cât cheltuiesc românii într-o vacanță în Germania CITEȘTE ȘI Cât cheltuiesc românii într-o vacanță în Germania

Câștigătorii vor fi informați și pot începe să organizeze o călătorie de până la 30 de zile în perioada 1 iulie 2022 - 30 iunie 2023. Aceștia vor fi sprijiniți de agențiile naționale Erasmus+, care vor organiza ședințe de informare și întâlniri înainte de plecare în întreaga Europă.

Participanții vor primi, de asemenea, noul card de reduceri DiscoverEU, care le va oferi acces la peste 40.000 de posibilități de reducere pentru transportul public, cultură, cazare, hrană, sport și alte servicii disponibile în toate țările eligibile.

Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European. Inițiativa a fost integrată oficial în noul program Erasmus+ 2021-2027, bugetul estimat pentru anul 2022 fiind de 26 milioane de euro.

Din 2018 și până în prezent, au fost acordate 165.000 de permise de călătorie DiscoverEU, din care peste 6.560 tinerilor români.

Potrivit unui sondaj în rândul beneficiarilor, 66% dintre aceștia au declarat că au călătorit pentru prima dată cu trenul în afara țării lor de reședință.Pentru mulți dintre ei, a fost și prima dată când au călătorit fără părinți sau adulți însoțitori, iar majoritatea au afirmat că au devenit mai independenți în urma experienței.

Următoarea rundă de cereri va vea loc în octombrie, când tinerii vor avea posibilitatea de a solicita încă 35 000 de permise de călătorie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
discovereu
permise gratuite calatorie
inscriere discovereu
card reduceri
calatorii gratuite cu trenul in europa
comisia europeana