Ensana Hotels țintește afaceri de peste 75 de milioane de lei. Grupul pregătește construirea unui complex de camere premium

Ensana Hotels țintește afaceri de peste 75 de milioane de lei. Grupul pregătește construirea unui complex de camere premium
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2023

Anul 2022 a însemnat pentru grupul hotelier Ensana cel mai bun an din istoria companiei hoteliere. 2022 s-a tradus prin afaceri de 65 de milioane de lei, cu 45% mai mari decât în 2019, considerat drept cel mai bun an de dinainte de pandemie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Putem spune deschis că, anul 2022 a fost un an bun pentru hotelurile noastre din Sovata și că am ajuns să ne putem bucura de roadele investițiilor derulate în renovarea hotelurilor Ursina și Sovata”, spune Andrei Rusu, Director General Balneoclimaterica Grup. 

FOTO Irina Semaca, General Manager al singurului hotel Hilton în București: Am investit în sisteme prin care devenim mai puțin dependenți de fluctuații energetice, menținând standardul. Pandemia a dus la un val de plecări fără precedent CITEȘTE ȘI FOTO Irina Semaca, General Manager al singurului hotel Hilton în București: Am investit în sisteme prin care devenim mai puțin dependenți de fluctuații energetice, menținând standardul. Pandemia a dus la un val de plecări fără precedent

Ensana Hotels Sovata are în portofoliu un hotel cu renovare încheiată, Ursina, și un hotel renovat în proporție de 75%, Sovata.

Următorul pas este demararea de noi proiecte de investiții, care presupun construirea unui complex de camere premium.

Circa 59.700 de turiști au trecut pragul hotelurilor din Sovata în anul 2022, cu 40% mai mulți decât în 2021. 

În 2022, un turist a plătit pentru o noapte de cazare la hotelurile Ensana din Sovata un preț de 375 de lei, ceea ce a generat vânzarea de peste 186.261 de zile de cazare. ”Noi am mizat pe tendința post pandemică, care a dus la căutarea de pachete medicale, de recuperare și de imunitate”, punctează Andrei Rusu. 

ULTIMA ORĂ România a depășit Germania și este lider european în producția de SUV-uri subcompacte, cu Duster și Puma CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a depășit Germania și este lider european în producția de SUV-uri subcompacte, cu Duster și Puma

În 2023, grupul Ensana va termina renovarea hotelului Sovata – ultimele două etaje, recepția și holul hotelului - pentru ca în următorii doi ani să treacă la investiții pe partea de wellness si tratament. ”Vom mări capacitatea bazei medicale, vom moderniza și lărgi spa-ul, pentru ca ulterior să lucrăm în forță la mărirea capacității de cazare”, completează Andrei Rusu.

Complexul turistic Sovata Ensana Health Spa Hotels este format din Brădet Ensana Health Spa Hotel, Sovata Ensana Health Spa Hotel și Ursina Ensana Health Spa Hotel. Cele 3 hoteluri sunt parte a unui complex unitar, care pune la dispoziția turiștilor un total de circa 405 camere. (900 de locuri de cazare).

Sovata Ensana Health Spa Hotels face parte din portofoliul grupului Ensana.

viewscnt
Afla mai multe despre
ensana hotels
sovata