Epidemia de coronavirus riscă să oprească creșterea cererii de călătorii, pentru prima oară în ultimul deceniu

Epidemia de coronavirus riscă să oprească creșterea cererii de călătorii, pentru prima oară în ultimul deceniu
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2020

Epidemia provocată de noul coronavirus riscă să oprească creșterea cererii pentru transporturi aeriene și alte forme de călătorie, fapt de neconceput în ultimul deceniu, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererea pentru călătorii aeriene a crescut cu un ritm de două ori mai ridicat comparativ cu avansul economiei mondiale, dar în prezent este pusă în pericol, scrie News.ro

Acțiunile companiilor aeriene și ale celor care oferă alte forme de transport au scăzut în această săptămână mai mult decât restul pieței bursiere, pe fondul anulării unor conferințe importante și al temerilor că clienții ar putea să renunțe la deplasări din cauza epidemiei de Covid-19.

România poate deveni un centru important pentru turismul dentar. Estimări: \ CITEȘTE ȘI România poate deveni un centru important pentru turismul dentar. Estimări: "Am putea ajunge la 3-4% din PIB cu turismul de sănătate"

Epidemia survine după un an dificil pentru operatorii aerieni, care s-au confruntat cu problema consemnării la sol a avioanelor Boeing 737 MAX. Operatorii au nevoie ca cererea să rămână puternică, mai ales în sezoanele călătoriilor de primăvară și vară, iar analiștii avertizează că acest lucru este improbabil.

Indicele NYSE Arca Airline, care include 16 operatori aerieni din America de Nord, America Latină, precum și operatorul cu discount Ryanair, a scăzut cu peste 15% în săptămâna încheiată miercuri și se îndreaptă spre cea mai mare scădere săptămânală procentuală după martie 2009, în timpul ultimei recesiuni.

Deutsche Bank a revizuit joi în scădere ratingul acțiunilor American, Alaska, Spirit, JetBlue și United, de la cumpără la păstrează, afirmând că devine tot mai probabil că răspândirea Covid-19 va perturba obiceiurile de călătorie din afara Chinei.

Peste 82.560 de oameni s-au îmbolnăvit din cauza coronavirusului și 2.813 au murit la nivel mondial, majoritatea cazurilor fiind în China.

În SUA, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a recomandat miercuri americanilor să evite călătoriile în Coreea de Sud. Arabia Saudită a anunțat joi că va suspenda temporar intrarea în țară a străinilor pentru pelerinaj sau turism.

Cererea pentru călătorii aeriene va scădea în acest an pentru prima oară în peste un deceniu și va costa operatorii venituri de peste 29 de miliarde de dolari, a avertizat săptămâna trecută Asociația Transporturilor Aeriene.

Companiile aeriene au anulat deja peste 200.000 de zboruri, majoritatea către, dinspre și în interiorul Chinei.

Delta și-a redus serviciile către Coreea de Sud, țara cu cele mai multe cazuri de coronavirus în afara Chinei, de la 28 de curse la 15 curse săptămânale, Toate cele trei mari companii aeriene americane și-au suspendat zborurile către China continentală și Hong Kong și au eliminat comisioanele pentru anulări și reprogramări ale zborurilor, în cazul Chinei și Coreii de Sud, pe fondul prăbușirii cererii.

viewscnt
Afla mai multe despre
transporturi aeriene
coronavirus
turisti