EXCLUSIV Agenția de turism Paralela 45, controlată de Alin Burcea, negociază o fuziune cu Invitation Romania, deținută de Gheorghe Fodoreanu, unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming

EXCLUSIV Agenția de turism Paralela 45, controlată de Alin Burcea, negociază o fuziune cu Invitation Romania, deținută de Gheorghe Fodoreanu, unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming

Gheorghe Fodoreanu (Sursa foto Inquam Photos / Octav Ganea) și Alin Burcea

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 29 ian 2020

Agenția de turism Paralela 45, controlată de Alin Burcea, poate fuziona cu Invitation Romania, deținută de Gheorghe Fodoreanu, unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming, respectiv pe aducerea de turiști străini. Contactați de Profit.ro, cei doi nu au negat informația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În urmă cu două săptămâni, Alin Burcea a anunțat că Paralela 45 ar putea fuziona cu o firmă de incoming, precizând că nu poate oferi acum mai multe detalii.

Surse din piața de turism spun însă pentru Profit.ro că este vorba despre Invitation Romania, deținută de Gheorghe Fodoreanu. Conform surselor, între Burcea și Fodoreanu au existat în ultimii ani mai multe discuții privind o eventuală fuziune, însă acestea au trenat până recent, când proprietarul Paralelei 45 a readus în discuție subiectul.

Contactat de Profit.ro, Burcea nu a dorit să comenteze informația, fără a o nega, iar Fodoreanu s-a limitat doar la a vorbi despre faptul că, la nivel global, firmele din turism încep să se asocieze.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați

"În peisajul turistic există o tendință mondială conform căreia coerența profesională și coincidența de interese fac ca anumite societăți să se coaguleze pe piață. Se pare că nu vor mai rezista decât cei mai mari și agențiile de nișă. Mijlocul dispare", a declarat pentru Profit.ro Gheorghe Fodoreanu, întrebat dacă va fuziona cu Paralela 45.

Pe termen mediu, proprietarul Paralela 45 nu exclude nici o vânzare a afacerii.

Cu o cifră anuală de afaceri de 3-3,5 milioane de euro, Invitation Romania se numără exact printre acele agenții de mijloc la care se referea proprietarul.

Trecut bine de vârsta de 70 de ani, Fodoreanu este unul dintre cei mai vechi și mai respectați oameni de turism din România, iar agenția sa, înființată în 2006 și cu afaceri anuale de circa 4 milioane euro, este în topul celor mai mari turoperatori specializați în incoming, aducând în România turiști din întreaga lume, în special din Asia, Germania, Franța, Belgia, An­glia, Spania. Printre produsele promovate se numără circuite în Maramureș, Bucovina, Delta Dunării, Transilvania.

Burcea anunță: Paralela 45 poate fuziona cu o firmă de incoming. Plus amintiri din 1990 - „Deschideam la 8, coada era deja formată” CITEȘTE ȘI Burcea anunță: Paralela 45 poate fuziona cu o firmă de incoming. Plus amintiri din 1990 - „Deschideam la 8, coada era deja formată”

Gheorghe Fodoreanu a fost și președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), în 2006-2007, lucrând și la ONT Carpați și Simpa Turism Group.

Paralela 45, lansată imediat după Revoluție, în 1990, lucrează acum prin rețeaua de 50 de agenții proprii și francize. Cumulat, în cei 30 de ani de activitate, compania a înregistrat vânzări de 1 miliard euro, estimează Burcea. Pentru anul trecut a fost prognozat un volum de vânzări de 70 de milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2018.

Povestea Paralela 45, cu deschideri la 8 dimineața și cozi în fața biroului de vânzări, poate fi văzută AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
paralela 45
invitation romania
fuziune