FOTO Castel cumpărat: Închisoare cu executare

FOTO Castel cumpărat: Închisoare cu executare
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2022

Un ucrainean, principalul inculpat în scandalul finanțării Castelului La Rochepot, o veritabilă bijuterie a regiunii viticole Burgundia, a fost condamnat joi în Franța pentru spălare de bani la patru ani și jumătate de închisoare, din care șase luni cu suspendare, și la o amendă de 100.000 de euro, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dmitri Malinovski a fost condamnat, de asemenea, de Tribunalul din Nancy pentru folosirea unor documente de identitate false, muncă neînregistrată și deținere de arme de foc, arată Agerpres.

"Nu sunt de acord" cu condamnarea, a declarat el la finalul audierii. Potrivit avocatului său, Benoit Diry, care a vorbit despre "o decepție", chestiunea "unui apel se impune".

FOTO Starea de sănătate a lui Bruce Willis se deteriorează foarte repede. Familia spune că pot fi ultimele clipe CITEȘTE ȘI FOTO Starea de sănătate a lui Bruce Willis se deteriorează foarte repede. Familia spune că pot fi ultimele clipe

Tribunalul din Nancy a pronunțat și sentințe la închisoare care au variat de la doi ani la patru luni cu suspendare pentru alți patru inculpați, inclusiv pentru fosta soție și fosta amantă a lui Dmitri Malinovski, ambele femei fiind de naționalitate ucraineană.

Ele au fost condamnate la un an de închisoare cu suspendare și o amendă de 30.000 de euro, respectiv la doi ani de închisoare cu suspendare. Fosta amantă a primit și o interdicție de a pătrunde pe teritoriul francez timp de cinci ani.

Una dintre circumstanțele agravante - constituire de bandă organizată - nu a fost reținută de tribunalul francez, care a decis totuși confiscarea castelului, cu executare provizorie.

Avocata care fusese acuzată că a creat schema financiară ce a fost utilizată pentru achiziționarea și administrarea castelului a fost eliberată.

VIDEO Europarlamentarul care a spus că România este ”Vestul sălbatic” își cere scuze după ce a vizitat țara. ”Îmi cer iertare poporului român, mândrului popor român” CITEȘTE ȘI VIDEO Europarlamentarul care a spus că România este ”Vestul sălbatic” își cere scuze după ce a vizitat țara. ”Îmi cer iertare poporului român, mândrului popor român”

O companie din Singapore deținută de un cetățean rus, care ceruse să se constituie ca parte civilă în proces, nu a avut succes de cauză. Tribunalul a considerat că o legătură între escrocheria lui Dmitri Malinovski din 2015, așa cum pretinde compania singaporeză care se declară victimă a ucraineanului, și originea fondurilor care au permis achiziționarea castelului "a fost insuficient stabilită".

Acel verdict a reprezentat "un duș rece" pentru avocata companiei, Charlotte Plantin, care vorbește despre "cea mai proastă decizie posibilă" și a anunțat că va face recurs.

Parchetul din Franța ceruse o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare pentru principalul suspect, pedepse de la șase luni la trei ani cu suspendare pentru alți cinci inculpați și confiscarea castelului din Burgundia.

Șapte inculpați, din care patru ucraineni, au fost audiați timp de opt zile în luna noiembrie pentru a lămuri originea fondurilor utilizate la cumpărarea în anul 2015 a Castelului La Rochepot, o fortăreață în stil neogotic din secolul al XII-lea, care rămăsese în vânzare timp de trei ani.

VIDEO Volodimir Zelenski, desemnat \'\'Persoana Anului 2022\'\' CITEȘTE ȘI VIDEO Volodimir Zelenski, desemnat ''Persoana Anului 2022''

Castelul a fost preluat în 2018 și complet golit de bunurile din interior, spre marea nemulțumire a locuitorilor din La Rochepot, care beneficiau de pe urma celor 30.000 de turiști veniți în fiecare an să viziteze renumitul castel aflat în centrul regiunii viticole Burgundia. 

FOTO Castel cumpărat: Închisoare cu executare

viewscnt
Afla mai multe despre
castel
inchisoare