FOTO Noi hoteluri amendate de ANPC. ”Alte hoteluri au fost scoase la tablă!"

FOTO Noi hoteluri amendate de ANPC. ”Alte hoteluri au fost scoase la tablă!"
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2022

Douăzeci și cinci de camere și trei bucătării de la cinci hoteluri din regiunea București – Ilfov au fost închise temporar de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care produse expirate, dar și mizerie, atât în bucătării, cât și în camere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

ANPC a transmis că echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov au controlat hotelurile Caro și Minerva, din București, Galliard Lake din Snagov, Monopoly și Vienna House din Otopeni, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Domeniul Știrbey a fost vândut. O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat marele domeniu. Lichidator pentru Profit.ro: Probabil se va păstra caracterul de evenimente culturale, concerte, corporate pentru mulținaționale, nunți CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Domeniul Știrbey a fost vândut. O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat marele domeniu. Lichidator pentru Profit.ro: Probabil se va păstra caracterul de evenimente culturale, concerte, corporate pentru mulținaționale, nunți

”Alte hoteluri au fost scoase la tablă! Caro, Minerva și unele mai puțin cunoscute, din jurul Capitalei, și-au dat examenul de maturitate și… l-au picat! Cred că nu mai au conexiune la cablu și nu au văzut ce au pățit alții, aflați în aceeași situație. Au avut ocazia să afle… Continuăm excursia prin toată țara!”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

FOTO Noi hoteluri amendate de ANPC. ”Alte hoteluri au fost scoase la tablă!


Abaterile constatate de echipele de control, în spațiile destinate alimentației publice, au fost: folosirea unor bucătării care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor;  schimbarea stării termice a produselor; utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită; utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf și impurități; folosirea unor lăzi frigorifice cu depuneri masive de gheață pe pereții agregatelor; utilizarea unor grătare și cuptoare neigienizate corespunzător, cu urme grosiere de grăsime arsă, praf și resturi alimentare.

De asemenea, alte nereguli au fost: existența, în spațiul de lucru, a unui paviment și a unor pereți deteriorați, cu spărturi și exfoliere de vopsea lavabilă, care nu pot fi igienizate corespunzător; utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură; folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare și caracterizare, precum și fără data limită de consum;  nerespectarea condițiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate; depozitare în condiții necorespunzătoare a unor produse alimentare; lipsa mențiunilor privitoare la ingredientele care pot cauza alergii sau intoleranțe, în lista meniu a restaurantului.

Totodată, comisarii ANPC au mai găsit camere neigienizate, cu condiții igienico-sanitare precare, cu protecții de saltea rupte, cu fire de păr, pătate, depuneri de praf în strat grosier, obiecte sanitare depreciate, ciobite, folosirea unor mape cu informații incomplete pentru turiști.
Echipele de control au dat amenzi în valoare totală de 85.000 de lei.

FOTO Noi hoteluri amendate de ANPC. ”Alte hoteluri au fost scoase la tablă!


De asemenea, comisarii ANPC au mai decis închiderea temporară, până la remedierea deficiențelor, a 19 camere de la Hotel Caro și a celor două bucătării deținute de unitate, a trei camere de la Hotel Minerva, a două camere de la Hotel Vienna House, a unei camere de la Hotel Monopoly și a bucătăriei Hotelului Galliard Lake.

Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare peste 250 kilograme de produse alimentare, în valoare de 11.000 lei.

FOTO Noi hoteluri amendate de ANPC. ”Alte hoteluri au fost scoase la tablă!

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
hotel
amenda