Franța va redeschide publicului Mormântul regilor, o bijuterie arhitecturală a Ierusalimului

Franța va redeschide publicului Mormântul regilor, o bijuterie arhitecturală a Ierusalimului
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2019

Franța va redeschide pentru vizite Mormântul regilor, bijuterie arhitecturală veche de 2.000 de ani al cărei proprietar este în inima Ierusalimului și care a fost închis publicului din 2010, a anunțat marți Consulatul general al Franței pe site.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest exemplu de arhitectură funerară din epoca romană, care adăpostea altădată sarcofage în camere de alcov și care este unul dintre cele mai mari complexe ale acestei perioade în regiune, va fi accesibil începând de joi, și în toate zilele de marți și joi, doar prin rezervare online, potrivit consulatului general al Franței, scrie News.ro.

Vizita este limitată la 15 persoane la interval de 45 de minute.

FOTO Hotelul Hefaistos din Covasna, scos în urmă cu doi ani la vânzare, este reofertat pe piață cu același preț CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul Hefaistos din Covasna, scos în urmă cu doi ani la vânzare, este reofertat pe piață cu același preț

"Mormântul regilor este un sit funerar. Vizitatorii vor fi nevoiți să fie îmbrăcați corespunzător și să respecte locul", se anunță pe site-ul unde se comandă bilete.

Mormintele au fost închise pentru public din motive de conservare și de securitate. Vastul sit ascuns în spatele unui zid și al unei porți de metal în apropiere de Orașul vechi este semnalizat de un drapel albastru-alb-roșu și un panou pe care scrie "Republica franceză - Mormântul regilor".

Accesul său este un subiect foarte delicat din motive politice și religioase. Evreii ultra-ortodocși venerează locurile ca pe un sit de înhumare al strămoșilor lor și reclamă faptul că nu se pot ruga aici. Această problemă a fost adusă în fața tribunalelor rabinice.

FOTO A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume CITEȘTE ȘI FOTO A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume

Situl se află în partea palestiniană a Ierusalimului ocupată de Israel din 1967 și anexată, fapt care nu a fost niciodată recunoscut de comunitatea internațională. Israel consideră tot orașul drept capitala sa, palestinienii speră să transforme Ierusalimul de Est în statul la care aspiră.

Redeschizând site-ul, Franța pune în practică o "decizie luată demult", a indicat un purtător de cuvânt al Consulatului general. Redeschiderea a constituit "obiectivul lucrărilor foarte importante, destinate să securizeze situl pentur public", a spus aceasta.

Lucrările au început în 2009 și au costat în jur de un milion de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mormântul regilor
ierusalim