Hotelul Ambasador din București a fost scos la vânzare cu 11,5 milioane de euro

Hotelul Ambasador din București a fost scos la vânzare cu 11,5 milioane de euro
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 12 oct 2015

Ambasador, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din București, cu 100 de camere clasificate la patru stele, situat pe bulevardul Magheru din București, a fost scos la vânzare pe mai multe portaluri imobiliare cu suma de 11,5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu 15 ani în urmă, hotelul Ambasador a făcut obiectul unui litigiu, moștenitorii clădirii revendicând în instanță jumătate din ea. Acum doi ani, moștenitorii arhitectului Arghir Culina, cel care a proiectat și a deținut clădirea, au câștigat procesul și au obținut jumătate din imobil, iar cealaltă a rămas în proprietatea vechiului acționar, firma Ambasador SA.

Ambasador SA a investit în partea de clădire care i-a rămas în jur de 3 milioane de euro, ridicândi-i gradul de confort de la 3 la patru stele. În acest imobil funcționează acum hotelul Ambasador, redus la 99 de camere, jumătate din cât avea anterior.

Cealaltă parte de clădire a rămas nerenovată și este de vânzare, moștenitorii solicitând pe ea, potrivit unor surse din piață, în jur de 5 milioane de euro.

Contactat de Profit.ro, Andrei Istrate, președintele Consiliului de Administrație al SC Ambasador SA, a încercat să nuanțeze ideea privind vânzarea hotelului: "Dacă tot se vinde jumătatea revendicată și găsim un investitor serios, care să plătească peste 11 milioane de euro pe acțiunile SC Ambasador, firma care deține hotelul, suntem dispuși să discutăm cu el".

Hotelul Ambasador are 12 etaje, restaurant, bar și sală de conferințe și de evenimente. Hotelul a avut anul trecut un grad de ocupare de aproximativ 65%.

Fiecare dintre cele două corpuri de clădire, și cel în care funcționează hotelul, și celălalt, câștigat în urma revendicării, au o suprafață construită de 6.200 de metri pătrați, iar amprenta la sol a fiecăruia este de 530 metri pătrați.

SC Ambasador SA mizează în acest an pe afaceri de 1,7 milioane de euro, în creștere față de anul trecut. Firma are mai mulți acționari, români, peroane fizice. Cei mai importanți dintre ei sunt Andrei Istrate (8,8%), Dragoș Istrate (8,8%), George Robert Țurnă (5,4%), Dan Adrian Țurnă (5,4%), George Țurnă (5,6%), Ovidiu Gabriel Dochițu (7,3%), George Manolescu (17,3%), Dumitru Petre (10,9%) și C ostin Minculescu (5,4%).

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel ambasador
bucuresti
vanzare