Italia: Regiunea Veneto dorește eliminarea carantinei, dar pentru turiștii vaccinați

Italia: Regiunea Veneto dorește eliminarea carantinei, dar pentru turiștii vaccinați
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2021

Regiunea Veneto, din nordul Italiei, face presiuni asupra guvernului de la Roma să ridice carantina pentru străinii vaccinați care vizitează zona în calitate de turiști.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"În caz contrar, riscăm să pierdem nenumărați oaspeți. Nu mai putem aștepta. Turismul este motorul economic al regiunii noastre. 68% dintre turiștii noștri sunt străini", a declarat președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, potrivit presei locale.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

"În legătură cu turismul, problema carantinei ar trebui să fie reconsiderată imediat. Un turist străin care este vaccinat nu ar trebui să fie supus unei carantine", a spus Zaia, scrie Agerpres.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Cetățenii din UE care doresc să călătorească în Italia trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ și în plus trebuie să rămână în carantină timp de cinci zile. La finalul carantinei obligatorii la domiciliu, trebuie efectuat un alt test COVID. Măsura este valabilă până la 30 aprilie.

Turismul a generat 18 miliarde de euro în Veneto în anul de dinaintea epidemiei. În 2019, regiunea a raportat 48 de milioane de înnoptări, relatează APA.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
turisti vaccinati
veneto