Londra este cea mai vizitată capitală din lume în 2019. Unde este Bucureștiul la nivel mondial

Londra este cea mai vizitată capitală din lume în 2019. Unde este Bucureștiul la nivel mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2019

Londra, Paris și Amsterdam sunt cele mai vizitate capitale din lume în 2019, în timp ce București se află pe poziția 61 la nivel mondial și pe 28 în topul capitalelor europene, conform analizei realizate de reprezentanții unei platforme online de căutare pentru călătorii pe baza datelor aferente lunilor scurse din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cea mai căutată capitală este Londra, metropola Marii Britanii, urmată de Paris și Amsterdam. Orașele europene domina clasamentul, ocupând primele 7 poziții în ierarhia atragerii turiștilor. Istoria bogată, bogățiile naturale, nivelul de trai, sau normele de igienă specifice statelor din vestul continentului contribuie împreună la dezvoltarea industriei turismului", se arată în analiză realizată de momondo.ro.

BCR a epuizat în două luni garanțiile COSME pentru credite Start-Up Nation. 2.500 de antreprenori finanțați CITEȘTE ȘI BCR a epuizat în două luni garanțiile COSME pentru credite Start-Up Nation. 2.500 de antreprenori finanțați

Între capitalele țărilor europene, București ocupă locul 28, fiind întrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Țara Galilor) și Riga (Letonia). În schimb, la nivel mondial, capitala țării noastre se află pe locul 61, depășind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atragând mai puțini turiști decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59), scrie Agerpres.

Analiza mai arată că turiștii sunt atrași și de prețurile reduse pentru cazare, printre cele 5 orașe cu media prețurilor hotelurilor cea mai mică fiind și capitalele vizitate de turiști români din ce în ce mai mult în ultimii ani: Vientiane (Laos) și Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazării sunt Ankara (51 euro/ noapte), Kiev (58 euro/noapte) și Chișinău (64 euro/noapte).

"Prețul mediu al unei nopți de cazare în București în 2019 este de 84 de euro, astfel țara noastră se clasează pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind puțin mai accesibilă decât Buenos Aires (85 euro/noapte), dar mai scumpă decât Minsk (80 euro/noapte) sau Moscova (77,5 euro/noapte). Cele mai scumpe orașe analizate sunt Monaco (415 euro/noapte), Nassau - Bahamas (337 euro/noapte) și Victoria - Seychelles (279 euro/noapte)", arată analiza citată.

Replica pentru Firea: Primarul din Comarnic vrea să introducă viniete pentru mașinile cu numere de București și de Ilfov! CITEȘTE ȘI Replica pentru Firea: Primarul din Comarnic vrea să introducă viniete pentru mașinile cu numere de București și de Ilfov!

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a studiat căutările de hoteluri din 143 de orașe-capitală din întreaga lume pentru a afla care sunt locațiile care atrag cei mai mulți turiști și unde ar trebui să se aștepte la cele mai mari și cele mai mici prețuri pentru cazare.

Trăsătura specifică a orașelor care primesc mulți vizitatori este posibilitatea de a caza călătorii care vin de pe alte meleaguri. Numărul hotelurilor este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a măsura interesul turiștilor de pretutindeni pentru o anumită locație, spun reprezentanții platformei de căutare.

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global. Paltforma online a primit numeroase distincții internaționale și a fost recomandată de către media importante, cum ar fi: New York Times, CNN, Frommer's și The Daily Telegraph. momondo are birourile în Copenhaga și este prezent pe 30 de piețe internaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
bucuresti