Mamaia, în vârf de sezon: 99% grad de ocupare și apartamente de 1.000 de euro pe noapte, cât la Burj Al Arab

Mamaia, în vârf de sezon: 99% grad de ocupare și apartamente de 1.000 de euro pe noapte, cât la Burj Al Arab
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 26 iul 2016

Cine caută camere în Mamaia în următoarea perioadă va găsi cu greu și la prețuri duble sau triple față de iunie. O noapte de weekend la Mamaia ajunge să coste și 1.000 de euro într-un apartament care nu e nici măcar pe malul mării, iar turoperatorii spun că până la sfârșitul lui august hotelurile sunt ocupate în proporție de 99%. Cu 1.000 de euro, un turist își poate plăti o cameră pentru patru nopți la celebrul hotel Waldorf Astoria din centrul New Yorkului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Doar câteva din cele peste 100 de hoteluri din Mamaia mai au camere disponibile pentru sâmbăta viitoare, potrivit booking.com. Cea mai ieftină, la hotelurile de trei stele Voila și Caraiman, costă 369 de lei, iar cea mai scumpă, la Phoenicia Luxury Hotel (patru stele), unde cei care vor să se cazeze sâmbătă noaptea trebuie să plătească 4.006 lei pentru un apartament prezidențial cu terasă și vedere panoramică la mare.

Dar nu la Phoenicia sunt cele mai mari prețuri din Mamaia. Un apartament penthouse într-un bloc cu regim hotelier din sudul stațiunii, Melbo Apartments, costă 4.451 de lei pe noapte în weekend. În acești bani, turiștii, care au acces gratuit la internet Wi-Fi pe întreaga proprietate, sunt la 100 de metri distanță de Aqua Magic și la 300 de metri de teatrul de vară din Mamaia. Apartamentele, se spune în prezentarea complexului, includ o zonă de relaxare spațioasă, iar unele unități oferă o terasă sau un balcon cu vedere la mare sau la lac. Există și o bucătărie utilată cu aragaz, cuptor și frigider. Fiecare unitate are o baie cu duș, prosoape și halate de baie. Satul de vacanță din Mamaia este la 400 de metri de Melbo Apartments, iar pavilionul expozițional se află la 900 de metri. 

Briza CITEȘTE ȘI Briza

Cei care caută pe booking camere la Waldorf Astoria (cinci stele) din centrul New York-ului, unul dintre cele mai reunumite și mai luxoase hoteluri din lume, vor constata că o cameră dublă pentru sâmbătă, 30 iulie, costă doar 1.095 de lei, de patru ori mai puțin decât la Melbo, în Mamaia. Diferența e că de la Waldorf e la doi pași de celebra Fifth Avenue, în timp ce de la Melbo ajungi în câteva minute la centrul de expoziții din zonă.

Chiar dacă nu este pe plajă, ci la două minute până la țărm, Maria Residence Serviced Apartaments se află aproape de apă, fiind construit pe malul lacului Siutghiol din centrul stațiunii Mamaia. La doar 120 de metri de plajele cu nisip de la Marea Neagră, fiecare apartament are un balcon cu vedere la lac, o bucătărie complet utilată și acces Wi-Fi gratuit. Facilitățile suplimentare de la Maria Residence includ o baie cu bideu și mașină de spălat, aer condiționat și un televizor cu ecran plat. Prețul pentru sâmbătă noaptea, 30 iulie - 4.447 de lei, adică în jur de 1.000 de euro. Astfel, pentru o noapte în Mamaia, o familie ajunge să plătească mai mult decât pentru o săptămână în Creta sau Corfu, cu avion și cazare incluse.

Mamaia, în vârf de sezon: 99% grad de ocupare și apartamente de 1.000 de euro pe noapte, cât la Burj Al Arab

Cu aproape 4.500 de lei pe care i-ar plătit pentru noaptea de sâmbătă, 30 iulie, pe un apartament din Mamaia, o familie s-ar putea caza și la celebrul Burj Al Arab din Dubai, dacă ar mai scoate din buzunar 100 de euro. Un apartament la renumitul hotel de șapte stele este cu doar 10% mai scump decât unul pe malul lacului Sutghiol.

Ca și Maria Residence, și Burj Al Arab, este la două minute de plajă. Construit pe o insulă proprie, hotelul are apartamente cu vedere la mare, 9 restaurante și un centru spa somptuos, cu servicii complete. Oaspeții pot ajunge la proprietate fie cu un Rolls-Royce cu șofer din una dintre cele mai mari flote auto de acest fel din lume, fie cu un serviciu special de transfer cu elicopterul. Terasa, inaugurată recent găzduiește, potrivit prezentării de pe booking.com,  două piscine, 32 de cabine de lux, un restaurant și un bar. Fiecare apartament are ferestre din podea până în tavan cu vedere panoramică la Golful Arabic și este prevăzută cu iPad din aur de 4 carate, WiFi gratuit, iMac de 21 inch, TV HD interactiv cu ecran lat și iPhone docking station și media hub.

Nimeni în oglindă CITEȘTE ȘI Nimeni în oglindă

Românii s-au înghesuit pe litoralul nostru pentru că nu toate camerele din Mamaia costă cât Burj Al Arab sau Waldorf Astoria. În multe cazuri, turiștii plătesc pe noapte cât pe un hotel mediu din New York sau Paris. Nicolae Bucovală, președintele patronatului Mamaia, a declarat pentru Profit.ro că, începând cu 15 iulie, toate cele în jur de 100 de hoteluri din stațiune sunt rezervate în proporție de peste 99%, și nu doar în weekend, ci și în timpul săptămânii. "Mamaia e full, nu mai sunt locuri. Sunt ocupate toate cele 25.000 de locuri", a spus el.

Hotelierul a precizat că deși sunt unele voci din patronate, care în dorința de a apărea în presă anunță creșteri de peste 50% ale fluxului de turiști pe litoral în această perioadă, în realitate, în vârf de sezon, majorările sunt de doar 10%. "Mai mult de atât nu mai e loc, nu mai sunt camere acum. Creșteri spectaculoase pot fi doar în capete de sezon", a precizat el.

Mamaia, în vârf de sezon: 99% grad de ocupare și apartamente de 1.000 de euro pe noapte, cât la Burj Al Arab

Președintele patronatului Mamaia estimează că stațiunea va fi la fel de plină până spre finalul lunii august. Abia atunci, după 27 august, hotelierii vor scădea tarifele, iar pe litoralul românesc vor putea ajunge și cei care își permit să plătească pentru un hotel în Mamaia cât pentru unul în Grecia sau Turcia, nu cât pentru Waldorf Astoria sau Burj Al Arab, unde nici măcar nu există balcon cu vedere la lacul Sutghiol.

Mamaia, în vârf de sezon: 99% grad de ocupare și apartamente de 1.000 de euro pe noapte, cât la Burj Al Arab

viewscnt
Afla mai multe despre
hoteluri
mamaia
tarife
weekend