Ministerul Economiei vrea să înființeze la Brașov un centru dedicat turismului durabil în Munții Carpați

Ministerul Economiei vrea să înființeze la Brașov un centru dedicat turismului durabil în Munții Carpați
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2016

Ministerul Economiei vrea să înființeze Centrul Român de Coordonare a Convenției Carpatice privind Turismul Durabil în Munții Carpați, cu sediul la Brașov, care să gestioneze traficul de turiști și destinațiile turistice din Carpați și care se va afla în subordinea Autorității Naționale pentru Turism (ANT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Centrul va avea cinci posturi, iar cheltuielile de personal generate sunt estimate la 25.000 lei/lună, scrie News.ro.

Autoritățile speră astfel să promoveze Carpații “ca destinație pentru turism durabil” și să gestioneze traficul de turiști și destinațiile turistice din Carpați “în sprijinul mediului și al dezvoltării durabile a economiei locale din zonele mai puțin dezvoltate”.

“Centrul se va înființa în cadrul Autorității Naționale pentru Turism și va fi finanțat de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri”, arată proiectul de hotărâre pe aceatsă temă publicat de minister.

De asemenea, decizia înființării centrului a fost luată având în vedere „zona și facilitățile tehnice din zona Carpatică, precum și faptul că o treime din suprafața țării noastre este acoperită de Munții Carpați”, mai arată documentul citat. Aproximativ 40% din întreg lanțul carpatic se află pe teritoriul României.

Vânzările de city break-uri au crescut cu 30%. Praga, Roma și Milano, în topul destinațiilor preferate de români CITEȘTE ȘI Vânzările de city break-uri au crescut cu 30%. Praga, Roma și Milano, în topul destinațiilor preferate de români

“Reprezentanții statelor membre ale inițiativei regionale Convenția Carpatică - Ucraina, Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia și Muntenegru, România și Polonia - pe teritoriul cărora se află Munții Carpați, s-au reunit în aprilie 2016 la Brașov, la întâlnirea grupului de lucru privind turismul durabil, ocazie cu care s-a discutat înființarea unui Centru de Coordonare a Turismului din cadrul Convenției Carpatice în România, cu sediul la Brașov”, se precizează în nota de fundamentare.

Convenția-cadru pentru protecția și dezvoltarea durabilă a Carpaților (Convenția Carpatică) a fost semnată în 2003 de statele pe teritoriul cărora se află Munții Carpați și a intrat în vigoare în 4 ianuarie 2006.

Proiectul de hotărâre a fost întocmit în vederea punerii în aplicare a Protocolului privind turismul durabil, semnat de România la Bratislava la 27 mai 2011, la Convenția-cadru privind protecția și dezvoltarea durabilă a Carpaților, adoptată la Kiev încă din 22 mai 2003.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul economiei
brasov
ant