Ministerul Turismului anunță o investiție de 7,6 milioane de lei la Ocna Sibiului pentru modernizarea parcului balnear

Ministerul Turismului anunță o investiție de 7,6 milioane de lei la Ocna Sibiului pentru modernizarea parcului balnear
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2019

Ministerul Turismului a anunțat, joi, că 7,6 milioane de lei vor fi investite la Ocna Sibiului pentru modernizarea parcului balnear, amenajarea unui camping turistic și a unui parc de rulote.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a spus că Ministerul Turismului asigură o finanțare de 90% din investiția de bază, scrie News.ro.

”Am semnat contractul de finanțare la Ocna Sibiului și consider că astfel am făcut un pas important pentru ca stațiunea balneară Ocna Sibiului să redevină un adevărat punct de atracție turistică. Așadar, aproape 7,6 milioane de lei vor fi investite în stațiunea balneară Ocna Sibiului, iar Ministerul Turismului asigură o finanțare de 90% din investiția de bază. Și astăzi am găsit Ocna Sibiului plină de turiști pentru că mulți dintre cei care vin aici cunosc efectele terapeutice ale celor 7 lacuri cu apă sărată din parcul balnear. Stațiunea are un potențial turistic enorm datorită resurselor naturale. Aproximativ 200.000 de turiști ajung la Ocna an de an, dar sunt sigur că numărul acestora va crește cu mult după finalizarea proiectului pe care tocmai l-am semnat. În plus, Primăria Ocna Sibiului a depus un proiect de reabilitare a unui pachet de șase străzi din stațiune prin programul de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, programul demarat, anul trecut, de Guvernul României, care asigură finanțarea în proporție de 100%", a declarat Trif.

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, soția sa și alți doi foști funcționari publici, trimiși în judecată de DNA într-un dosar de luare de mită CITEȘTE ȘI Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, soția sa și alți doi foști funcționari publici, trimiși în judecată de DNA într-un dosar de luare de mită

Stațiunea balneară beneficiază și de reabilitarea mai multor străzi prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cu bani de la Guvern.

"Tot pentru județul Sibiu vor fi alocați bani de la Guvern și pentru construcția unei baze Salvamont la Păltiniș, o investiție pe care am ținut să o facem mai ales că de aceasta depinde siguranța turiștilor care ajung pe pârtia de schi de la Păltiniș. Insist să spun că zonele cu potențial turistic se pot dezvolta cu bani de la minister dacă există implicare la nivelul autorităților locale”, a declarat ministrul.

Investiția va acoperi și crearea tuturor rețelelor de apă, canal și de electricitate, amenajarea unor alei pietonale, precum și amenajarea unor locuri de joacă pentru copii și construcția unei clădiri administrative dotată cu dușuri, toalete, bucătărie, mașini de spălat și spații de depozitare, informează Ministerul Turismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul turismului
ocna sibiului