Ministerul Turismului verifică o asociație care a organizat tabere internaționale pentru copii, fără a avea licență; zeci de copii au fost blocați pe aeroporturile din Viena și Milano, fără a avea bilete de avion pentru întoarcere

Ministerul Turismului verifică o asociație care a organizat tabere internaționale pentru copii, fără a avea licență; zeci de copii au fost blocați pe aeroporturile din Viena și Milano, fără a avea bilete de avion pentru întoarcere
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2019

Ministerul Turismului s-a autosesizat și verifică o asociație care a organizat tabere internaționale pentru copii, fără a avea licență de turism. Zeci de copii au fost blocați pe aeroporturile din Viena și Milano, fără a avea bilete de avion pentru întoarcere, unii fiind în continuare la Tokio. Ministerul precizează că și anul trecut asociația a organizat astfel de tabere, fiind sancționată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul Turismului a anunțat, joi, că s-a autosesizat în cazul asocieției care a organizat tabere internaționale pentru copii, fără a deține licență pentru activitatea de turism, scrie News.ro.

Zeci de copii au fost duși în tabere internaționale, unii în Statele Unite ale Americii, alții în Japonia, părinții reclamând condițiile de cazare, transport și masă. În plus, la întoarcere, copiii nu aveau bilete de avion, unii fiind blocați ore în șir pe aeroporturile din Milano și Viena. Unii dintre ei au reușit să ajungă acasă, după ce părinții le-au cumpărat bilete, alții sunt în continuare la Tokio.

Franța va redeschide publicului Mormântul regilor, o bijuterie arhitecturală a Ierusalimului CITEȘTE ȘI Franța va redeschide publicului Mormântul regilor, o bijuterie arhitecturală a Ierusalimului

”Ministrul Turismului a dispus verificări de urgență, prin reprezentanții Direcției Control din cadrul Ministerului, la sediile ONG-ului aflate în București și Târgu-Jiu. Asociația nu a depus, până în prezent, la Ministerul Turismului, actele necesare obținerii unei licențe de turism, pentru activitatea desfășurată, conform legislației în vigoare”, a transmis Ministerul Turismului.

Sursa citată a precizat că, în anul 2017, inspectorii Ministerului Turismului au sancționat această asociație cu suma de 30.000 de lei pentru că desfășura activități specifice unei agenții de turism fără a deține, însă, licență de turism.

”Asociația organiza excursii sub pretextul unor tabere pentru copii. Controlul s-a desfășurat în urma unei sesizări depuse de un părinte care a fost nemulțumit și a considerat că minorii care au luat parte la acea tabără au fost puși în pericol. Reprezentanții operatorului economic au contestat sancțiunile în instanță, iar în primă fază, deși Ministerul Turismului a depus un dosar complet care cuprindea toate constatările, documentele și plângerile părinților, instanța a dat câștig de cauză asociației. Ministerul Turismului a contestat decizia, iar acum procesul urmează să fie analizat de o instanța judecătorească superioară. Precizăm faptul că Ministerul Turismului a păstrat în permanență legătura cu Departamentul Consular din Ministerul Afacerilor Externe, care a asigurat asistență consulară în toată această perioadă și a monitorizat permanent situația, copiii aflându-se acum în afara oricărui pericol, urmând a fi aduși în siguranță în România”, a mai precizat Ministerul Turismului.

FOTO Noua aplicație de taxi, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Noua aplicație de taxi, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România

Dan Călinescu, tatăl unor copii care au participat la tabăra din Statele Unite, a declarat, pentru News.ro, revoltat, că grupul din care făceau parte copiii săi a fost scindat, la finalul vacanței, iar o parte au ajuns în aeroport la Milano, iar alții în aeroport la Viena. Nu li s-a asigurat cazare, astfel că micuții au dormit în aerogară.

”S-a organizat o tabătă pentru copii, în SUA, de către un ONG, Tineri parteneri. Grupul a fost format din 73 de persoane și un singur însoțitor. Au plecat spre SUA cu escală în Milano, apoi s-au trezit în Times Square singuri, nesupravegheați. Trecem peste transportul oribil pe care l-au avut acolo, trecem peste faptul că la plecare o fetiță a fost uitată la hotel, trecem și peste cazarea care a fost total improprie. Au fost cazati și șapte copii în camera de cinci paturi. Problema este că la întoarcere copiii au fost abandonați în aeroporturi”, a declarat Călinescu.

Bărbatul spune că grupul de copii a fost scindat, 22 dintre aceștia au ajuns în aeroport la Viena, iar restul la Milano. Însoțitoarea grupului, mai spune Călinescu, le-ar fi transmis părinților că nu mai face față, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată.

”Tabăra a fost organizată de un ONG care aparține unui domn care se numește Iulian Ghinoiu. Însoțitoarea copiilor era chiar soția domnului Ghinoiu. Odată ajunși în aeroporturi, la Viena și Milano, li s-a transmis părinților copiilor că trebuie să le cumpere acestora bilete de avion pentru a ajunge acasă. Unii dintre părinți au luat bilete de avion, alții au ales autocarul”, a mai spus Călinescu.

FOTO Hotelul Hefaistos din Covasna, scos în urmă cu doi ani la vânzare, este reofertat pe piață cu același preț CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul Hefaistos din Covasna, scos în urmă cu doi ani la vânzare, este reofertat pe piață cu același preț

Călinoiu a precizat că tabăra în SUA a costat o mie de euro pentru fiecare copil.

Reprezentanții ONG-ului nu au putut fi contactați. Pe pagina de Facebook au anunțat că toate taberele vor fi anulate, ulterior, pagina fiind ștearsă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul turismului
tabere copii
licenta turism