Ministru: Litoralul, una dintre priorități. Din păcate, în ultimii ani nu a funcționat la capacitate maximă

Ministru: Litoralul, una dintre priorități. Din păcate, în ultimii ani nu a funcționat la capacitate maximă
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2018

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, susține că litoralul reprezintă una dintre prioritățile ministerului pe care îl conduce și că în ultimii ani acesta nu a funcționat la capacitate maximă, însă există un potențial mare. El a spus, în urma unei întâlniri cu investitori din turism, autorități locale și reprezentanți ai instituțiilor de control, la care jurnaliștii nu au avut acces, că “în urma discuțiilor uneori aprinse, dar constructive", s-a ajuns la concluzia că "totuși turismul pe litoral Mării Negre a crescut de la an la an, există unități de cazare extrem de bine puse la punct sau unități de alimentație publică care pot să rivalizeze cu absolut orice alte unități din țări dezvoltate din punct de vedere al turismului".

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Bogdan Trif a participat luni la o întâlnire de lucru organizată de Consiliul Județean Constanța în parteneriat cu Ministerul Turismului, la Palatul Administrativ din Constanța, pe tema deschiderii sezonului estival, la eveniment fiind prezenți investitori din turism, autorități locale și reprezentanți ai instituțiilor de control, arată news.ro.

“Vreau să vă spun că una dintre prioritățile principale ale Ministerului Turismului este, categoric, litoralul românesc, este un motor al turismului nostru. Din păcate, în ultimii ani nu a funcționat la capacitate maximă, avem un potențial mai mare. Am rămas puțin în urma celor din vecinătatea noastră, dar, cu siguranță printr-un efort comun putem să recuperăm pentru că avem potențial”, a afirmat ministrul Turismului.

Profitând de problemele din turismul românesc, Bulgaria se așteaptă să aibă cu 5-10% mai mulți turiști străini, mizând și pe români CITEȘTE ȘI Profitând de problemele din turismul românesc, Bulgaria se așteaptă să aibă cu 5-10% mai mulți turiști străini, mizând și pe români

El a precizat că echipe de control din cadrul ministerului au venit pe litoral, urmând ca în prima fază să desfășoare doar activități de prevenție, după care vor rămâne aici pe durata sezonului estival.

“Vreau să vă spun că nu doar hotelierii, ci și ceilalți investitori reprezintă o prioritate pentru noi, în egală măsură și turistul ocupă aceeași importanță. Am venit cu o echipă de control, formată din opt oameni, iar în primă fază o să avem doar acțiuni de prevenție și îndrumare, după care două echipe vor rămâne pe toată perioada sezonului estival pentru a fi în permanentă legătură cu cetățenii și hotelierii. În a doua etapă, trebuie să atenționez, o să fim mult mai duri și nu o să permitem nicio abatere de la legislația de mediu care ar pune în pericol turismul din Constanța și stațiuni”, a explicat Bogdan Trif.

După declarațiile ministrului, presa nu a fost lăsată la discuții, jurnaliștii revenind la finalul întâlnirii, atunci când participanții au susținut o conferință de presă.

Tendință în turismul rural: Școlile din străinătate cu copii de români în clase încep să trimită grupuri la pensiunile românești CITEȘTE ȘI Tendință în turismul rural: Școlile din străinătate cu copii de români în clase încep să trimită grupuri la pensiunile românești

“În urma discuțiilor uneori aprinse, dar constructive, am ajuns la concluzia că totuși turismul pe litoral Mării Negre a crescut de la an la an. Avem unități hoteliere, unități de cazare extrem de bine puse la punct, avem și unități de alimentație publică care pot să rivalizeze cu absolut orice alte unități din țări dezvoltate din punct de vedere al turismului, deci nu ne putem plânge de acest lucru. Avem investitori care doresc să continue aici, mai mult decât atât, să-și mărească investițiile, iar pentru aceasta au nevoie de sprijinul autorităților locale. Nu ne dorim să facem o vânătoare de vrăjitoare, dorim să venim alături de dânșii cu acțiuni de verificare, de îndrumare”, a susținut ministrul Trif.

El a menționat că a fost pe litoralul românesc și în urmă cu trei săptămâni, într-o vizită neanunțată, pentru a vedea care este stadiul pregătirilor pentru sezonul estival, spunând că a constatat lucruri bune, dar și mai puțin plăcute, la aspectele pozitive amintind de Mamaia și Vama Veche.

Bogdan Trif a mai spus că în minivacanța de 1 Mai se va afla pe litoral, în Vama Veche.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
turism