Ministrul Turismului: Corpul de control al premierului verifică activitatea birourilor de promovare externă

Ministrul Turismului: Corpul de control al premierului verifică activitatea birourilor de promovare externă
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2017

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a solicitat Corpului de control al premierului Mihai Tudose să cerceteze activitatea birourilor de promovare externă, controlul demarând în urmă cu două zile. Măsura vine după ce ministrul Dobre a decis în urmă cu trei luni desființarea birourilor de promovare din străinătate.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Am rugat Corpul de control al premierului să se ocupe de aceste verificări. Controlul a demarat în urmă cu două zile. Actele sunt la sediul Ministerului Turismului și privesc toată activitatea birourilor de promovare din străinătate”, a declarat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, pentru News.ro.

Acesta estimează că va avea deja primele concluzii într-o lună-două.

Directorul general al Amazon, Jeff Bezos, din nou al doilea cel mai bogat om din lume, după câteva ore în vârf CITEȘTE ȘI Directorul general al Amazon, Jeff Bezos, din nou al doilea cel mai bogat om din lume, după câteva ore în vârf

Ministerul Turismului a decis în urmă cu trei luni să desființeze birourile externe de promovare, motivând nereguli descoperite de Curtea de Conturi a României.

Este vorba de birourile din Berlin, Roma, Viena, Londra, Varșovia, Moscova, Paris și New York, fiecare cu câte un angajat.

Patronatele din turism și reprezentanți ai sectorului au criticat această măsură, motivând că măsura va avea efecte negative și că nu au existat consultări înainte.

Birourile externe de promovare vor fi redeschise după ce se reglementează noțiunea de ”atașat în turism”, iar când vor demara concursurile pentru posturile respective, angajații vor avea statut diplomatic, susține ministrul.

În cadrul Comitetului Consultativ în Turism se vor decide țările unde își vor desfășura activitatea noile birouri de promovare externă.

În următoarea perioadă, Ministerul Turismului, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Muncii, vor elabora un statut al angajaților din reprezentanțele de promovare turistică externe și un regulament de concurs, în baza căruia să fie ocupate aceste posturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai tudose
ministrul turismului
mircea titus dobre