Ministrul Turismului spune că nu o găsește pe proprietara Terra Tourism, ultima agenție intrată în insolvență, și a sesizat Poliția să o caute

Ministrul Turismului spune că nu o găsește pe proprietara Terra Tourism, ultima agenție intrată în insolvență, și a sesizat Poliția să o caute
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 26 iun 2018

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, afirmă că, în urma problemelor agenției Terra Tourism, care a intrat sâmbătă în colaps și nu și-a mai putut achita obligațiile față de clienți și parteneri, a trimis în fiecare din zilele trecute controale la sediile firmei, dar nu a găsit pe nimeni. În consecință, Trif a sesizat Poliția pentru a găsi proprietara firmei. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sâmbătă, când am aflat că Terra Tourism are probleme, am trimis o echipă de control, chiar dacă era în weekend, atât la agenția din București, cât și la sediul social din Slobozia. Erau ambele închise și duminică am reluat controlul, luni la fel, bineînțeles că n-am găsit pe nimeni, motiv pentru care am sesizat Poliția pentru a găsi administratorul", a declarat Trif, într-o conferință de presă.

ANAT: Numărul turiștilor afectați de intrarea în insolvență a Terra Tourism este limitat CITEȘTE ȘI ANAT: Numărul turiștilor afectați de intrarea în insolvență a Terra Tourism este limitat

Atenționat în conferința de presă că proprietara firmei ar fi fost, poate, mai ușor de găsit apelând la mama sa, colegă de partid, la PSD, cu ministrul și director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Ialomița, Bogdan Trif a dat semne de iritare.

Ministrul a afirmat ulterior că vor continua controalele. "Am făcut control, am sesizat Poliția și urmează să facem un nou control la sediu. Din datele de până acum, nu avem nicio sesizare de la un turist care a fost lezat, deci până acum nu s-au înregistrat sesizări. O singură problemă de-a lungul istoriei a avut această societate, în anul 2017 a fost sancționată cu avertisment pentru faptul că nu a avut 50% din angajați agenți de turism. A mai fost notificată tot anul trecut pentru că o perioadă foarte scurtă de timp i-a expirat licența. A revenit și acum are licență până la jumătatea lunii 2019. Pe o perioadă de 20 de zile a funcționat și fără asigurare, dar la sesizarea ministerului și-a reînnoit imediat polița", a mai spus Trif.

Agenția Terra Tourism și-a anunțat vineri seară printr-un email partenerii și clienții că nu-și mai poate onora obligațiile față de aceștia și le-a recomandat să se adreseze asiguratorului City Insurance, informație anunțată în premieră de Profit.ro. Reprezentanții agenției nu le-au răspund la telefoane nici clienților și nici reprezentanților ANAT, care încearcă să evalueze nivelul pagubelor.

"Cu părere de rău vă anunțăm ca Terra Tourism este, începând de astăzi, 22.06.2018, în imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate. În consecință, vom declanșa procedura de insolvență. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism vă rugăm să vă adresați asiguratorului societății (polița de insolvabilitate seria BN, Nr 000000764 încheiata la City Insurance SA ) și să faceți demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretăm întreaga situație precum și neplăcerile cauzate. Echipa Terra Tourism".

Terra Tourism, cu sediul central în Slobozia și deținută de Oana Dunel, are și o agenție în București, pe Calea Moșilor.

Anul trecut, cu doar șase angajați, Terra Tourism a avut afaceri de aproape 7 milioane de lei și un profit net de 11.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
elena pacala
oana dunel
terra tourism
indolventa
bogdan trif