Mirela Matichescu a demisionat din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Turism

Mirela Matichescu a demisionat din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Turism
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 27 oct 2015

Mirela Matichescu a demisionat marți din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Turism (ANT) pe care o ocupa din februarie 2012, la trei săptămâni după ce Anca Nedea a fost numită președinte al instituției, funcție pe care Matichescu o ocupa ca interimar din luna mai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Am alte opțiuni, lucrez la altceva, am stat trei ani la autoritate, am făcut maximum din ce se putea face cu o structură așa cum am moștenit-o, am lăsat indicatorii circulației turistice peste nivelul 2008, cel mai ridicat din istorie, am luat cele mai importante măsuri legislative pentru turism... Cred că Anca Nedea are ce continua. E o tipă cu un suflu nou, cu energie...", a declarat Mirela Matichescu pentru Profit.ro.

Ea nu a dorit să facă public viitorul loc de muncă.

Matichescu este unul dintre puținii oameni care au condus turismul fără să fie contestat vehement de reprezentanții mediului privat, așa cum se întâmplă, de exemplu, cu actualul ministrul al Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, cu predecesorul lui, Maria Grapini sau cu Simona Man, fosta șefă a ANT.

"Consider că am scos maximul din ce se putea face la ANT și nu mai am de ce să rămân", a mai spus Matichescu.

Anca Nedea, fost manager la hotelului Iaki din Mamaia și la hotelul lui Copos din Eforie Nord, dar și fină și apropiată a lui Nicolae Bucovală, hotelier de pe litoral, a fost numită pe 7 octombrie în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Turism (ANT), funcție pe care o ocupa de câteva luni, ca interimar, Mirela Matichescu.

Anca Pavel Nedea (36 de ani) a preluat locul rămas liber în luna mai, după ce Simona Man a fost retrasă din funcție.

Numirea șefului ANT a făcut, în ultimele luni, obiectul unor adevărate "lupte" între personaje importante din turism, care încearcă, astfel, să controleze domeniul.

viewscnt
Afla mai multe despre
matichescu
ant
demisie