Peste 100.000 de turiști au cheltuit împreună 4 milioane euro în vacanța de Rusalii

Peste 100.000 de turiști au cheltuit împreună 4 milioane euro în vacanța de Rusalii
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 29 mai 2018

Mai mult de 100.000 de turiști, dintre care 30.000 pe litoral și 40.000 în pensiuni din țară, au cheltuit în minivacanța de Rusalii aproximativ 4 milioane de euro, potrivit unui studiu al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), realizat pe baza datelor furnizate de către structurile de cazare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru cei mai mulți dintre români, vacanța de Rusalii a început de vineri, 25 mai. Având in vedere ca și luni a fost zi liberă, iar următoarea zi liberă este vineri, 1 iunie, hotelierii de pe litoral au pregătit pachete pornind de la trei până la șase nopți de cazare.

Sărbătoarea Rusaliilor a reprezentat, de fapt, deschiderea sezonului estival pe litoral. Ca de obicei, structurile de cazare din nordul litoralului au fost cele mai aglomerate: Mamaia și Năvodari, dar foarte mulți turiști au ajuns și în Vama Veche. Dacă în stațiunile din sud (Saturn, Venus, Jupiter și Neptun) au sosit mai mult familii cu copii, în cele din nord și în Vama Veche au venit în general tineri, atrași de distracție și petreceri.

La începutul acestui sezon estival, hotelierii s-au promovat prin reduceri, tarifele fiind cu 40%-70% mai mici față de cele din sezon, iar pentru turiștii care au stat mai mult de 3 zile s-au aplicat tarifele din programul "Litoralul pentru toți". Unii dintre turiști au achiziționat pachete all inclusive, alții au preferat să mănânce la puținele terase deschise. Tarifele medii au variat, în funcție de categoria de stele, începând de la 50 de lei pe noapte camera de 1*, 100 lei camera de 2*, 150 lei camera de 3* și până la 350 lei de 4*.

Turiștii români încep să meargă în număr mare de 1 Mai și în stațiunile străine de litoral, nu doar în cele românești. Cât cheltuiesc pentru mini-vacanță CITEȘTE ȘI Turiștii români încep să meargă în număr mare de 1 Mai și în stațiunile străine de litoral, nu doar în cele românești. Cât cheltuiesc pentru mini-vacanță

De vreme bună pentru drumeții s-au bucurat și cei peste 18.000 de români care au ales zona montană pentru această minivacanță, cele mai căutate stațiuni fiind cele de pe Valea Prahovei. Costurile pentru cazare au inceput de la 120 lei de persoană până la 500 lei/pers. în hotelurile de lux. Din estimările FPTR, turiștii au cheltuit la munte în jur de 3,6 milioane lei.

Aproximativ 40.000 de romani au preferat să meargă de Rusalii să se relaxeze în zona rurală. În topul solicitărilor au fost pensiunile din zona Bran, Moeciu, Transfăgărășan, Valea Sâmbetei, turiștii cheltuind pentru  astfel de minivacanțe aproximativ 6 milioane lei.

Tot în această perioadă au fost solicitate și stațiunile balneare. În jur de 15.000 de români au ales să-și petreaca vacanța la băi, pentru a beneficia de programe speciale de tratament și relaxare. Cea mai cautată stațiune a fost  Băile Felix, unde pentru trei nopți de cazare cu mic dejun, la un hotel de patru stele cu Spa, a costat 600 lei. În total, cei 15.000 de turiști au plătit pentru acest tip de vacanță aproape 2,7 milioane lei.

Un loc inedit pentru această minivacanță a fost Delta Dunării, o destinație aleasă pentru românii pasionați de pescuit și dornici de a petrece timpul în natură. Pentru trei nopți de cazare la o pensiune de trei stele, cu toate serviciile incluse, prețul mediu a fost de 500 de lei de persoană. Sunt și români care au ales să își petreacă vacanța de Rusalii în city break-uri. Aceștia au ales ca destinații Grecia, Spania și Turcia. Pentru o astfel de escapadă, au cheltuit între 250 și 500 de euro pentru doua persoane.

Românii cu posibilități financiare au încercat o "punte" între cele două weekend-uri libere, alegând să meargă în destinații mai îndepărtate precum Emiratele Arabe (Dubai) sau Thailanda. În aceste cazuri, bugetul pentru două persoane a pornit de la 420 euro până la 3.000 de euro pentru 7 nopți de cazare și bilet de avion inclus.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
rusalii
romania
fptr