Peste 2.000 de taxiuri au fost autorizate să preia pasageri de la Aeroportul Otopeni

Peste 2.000 de taxiuri au fost autorizate să preia pasageri de la Aeroportul Otopeni
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2016

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care administrează cele două aeroporturi din Capitală, a anunțat marți că peste 2.000 de taxiuri au fost autorizate să preia pasageri de pe Aeroportul Otopeni, accesul taxiurilor neautorizate fiind restricționat începând cu 1 septembrie, ca urmare a numeroaselor incidente generate de taximetriștii neautorizați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Măsura interdicției vine după mai multe solicitări făcute inclusiv de Poliția Transporturi, ca urmare a unor incidente generate de taximetriști fără autorizație, scrie News.ro.

”Taxiurile autorizate au acces atât pe bază de comandă, transmisă prin intermediul dispozitivelor touch-screen, cât și direct în fața terminalului Sosiri, pentru a prelua pasagerii pe principiul ”primul venit – primul plecat în cursă”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Începând cu 1 septembrie, la etaj va fi stația pentru taxiuri care practică un tarif de maximum 1,40 lei/km, iar la parter stația pentru taxiuri autorizate, indiferent de tariful practicat.

Uber reduce tarifele în București, devenind mai ieftin decât firmele de taxi CITEȘTE ȘI Uber reduce tarifele în București, devenind mai ieftin decât firmele de taxi

În iunie, CNAB a anunțat ca permite accesul taxiurilor autorizate, cu tarife de maximum 1.40 lei/km, fără comandă prealabilă, la ieșirea din terminal. În aprilie, compania a introdus noi condiții pentru taximetriștii care operează în zona aeroportului. Mai exact, au dreptul să preia clienți doar taxiurile care au avize de la Poliția Transporturi Aeriene și Poliția de Frontieră.

CNAB a anunțat mai multe măsuri de fluidizare a traficului de pasageri în cadrul aeroportului Henri Coandă, cel mai mare din România, în contextul creșterii semnificative a traficului de pasageri. Aeroportul a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creștere a traficului cu 16,5% față de aceeași perioadă din 2015, până la 4,91 milioane pasageri.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
aeroportul otopeni
cnab