Riscurile teroriste au crescut puternic atractivitatea turistică a unor destinații mai sigure, ca Spania și Portugalia

Riscurile teroriste au crescut puternic atractivitatea turistică a unor destinații mai sigure, ca Spania și Portugalia
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2016

Atacurile teroriste multiple și Franța și tentativa de puci din Turcia au crescut puternic atractivitatea turistică a unor destinații considerate mai sigure, precum Spania și Portugalia, numărul rezervărilor urcând cu 20% în Insulele Canare, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Au avut loc numeroase rezervări last-minute, a trebuit să facem angajări și să refacem programările din perioada verii, pentru a face față cererii”, a declarat Almudena Martin, director adjunct la Seaside Hotels, care deține două hoteluri de cinci stele în Insulele Canare, scrie News.ro.

După atacurile multiple din Franța și tentativa de puci din Turcia, atât Spania cât și Portugalia anticipează un număr record de vizitatori în acest an, turiștii căutând destinații însorite sigure.

”Portugalia se prezintă întotdeauna ca destinație sigură”, a spus ministrul Economiei, Manuel Caldeira Cabral, într-un interviu.

Țara vrea să se promoveze ca o destinație pentru tot parcursul anului, pentru evenimente sportive sau de afaceri, care să umple hotelurile și în timpul iernii.

”Anul viitor vom asista la o contrare mai mică în sezonul de vârf și la o distribuție mai uniformă a turiștilor, atât în timpul anului cât și la nivelul țării.

Google Maps trece la o interfață mai curată și lansează noi facilități CITEȘTE ȘI Google Maps trece la o interfață mai curată și lansează noi facilități

Turismul este un sector important atât pentru economia Spaniei cât și a Portugaliei, generând pentru ambele circa 10% din PIB.

În Spania, sosirile de turiști au crescut cu 7,4% în primele cinci luni ale anului, iar cheltuielile acestora au urcat cu 7,8%.

Numărul înnoptărilor nerezidenților din Portugalia a avansat cu 13% în aceeași perioadă.

Turcia și Franța înregistrează în schimb tendințe contrare.

În Turcia, asociația agențiilor de turism prognozează un declin de până la 40% al veniturilor în 2016.

În Franța, cea mai vizitată țară din lume, numărul vizitatorilor străini a scăzut cu 8,7% în ultimul trimestru al anului trecut, când teroriștii au ucis 130 de oameni în Paris și în jurul acestuia.

Turcia este văzută ca o zonă de conflict, a spus Joesp Francesc Valls, lector la ESADE Business School în Spania.

În Portugalia au fost sporite măsurile de securitate în aeroporturi și în destinațiile turistice populare, după evenimentele ”teribile” din Franța și Turcia, a spus Cabral.

Impactul nu este limitat la Spania și Portugalia ci se face simțit și în Italia, potrivit Starwood Hotels & Resorts Worldwide.

”A avut loc o creștere semnificativă a rezervărilor atât din partea călătorilor italieni cât și a celor străini, pentru că se simt în siguranță în Italia”, a spus Robert Koren, vicepreședinte al companiei.

În Costa Smeralda, care reunește stațiuni de lux din Sardinia, creșterea companiei a fost de 33% în primele șase luni, față de intervalul similar al anului trecut.

Ultimul atac terorist major din Spania a avut loc acum 12 ani.

În 2015, Spania a atras un număr record de vizitatori, de 68 de milioane, care în acest an ar putea fi depășit, potrivit agenției Exceltur, care anticipează ca numărul de turiști să atingă 74 de milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
portugalia