Roma, Paris și Viena sunt principalele opțiuni ale românilor pentru city break-uri

Roma, Paris și Viena sunt principalele opțiuni ale românilor pentru city break-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2019

Vacanțele de peste cinci zile in țară sunt preferate de majoritatea covârșitoare a românilor, potrivit primului val al studiului cantitativ „Traveler’s Persona Study”, realizat de Exact Business Solutions în noiembrie 2019, care arată că Roma, Paris și Viena sunt principalele opțiuni ale românilor pentru city break-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Studiul a fost făcut pe un eșantion reprezentativ la nivel urban de 1.083 respondenți, utilizatori de internet, vârsta peste 18 ani, care au plecat în cel puțin o vacanță în ultimele șase luni, scrie News.ro.

Windrose, cel mai mare operator aerian de curse charter din Ucraina, lansează o nouă rută spre România CITEȘTE ȘI Windrose, cel mai mare operator aerian de curse charter din Ucraina, lansează o nouă rută spre România

“România este preferată de 41% dintre românii din mediul urban, pe locul al doilea situându-se Grecia, cu doar 16%, în timp ce poziția a treia este ocupată de Bulgaria și Italia, ambele cu 12%”, afirmă Julien Zidaru, managing partner Exact Business Solutions.

Majoritatea celor care pleacă în vacanță în sezonul cald, pentru mai mult de cinci zile (74%), o fac pentru a se relaxa la plajă sau la piscină.

”Atunci când planifică o astfel de vacanță, românii se informează în primul rând de la membrii familiei sau de la prieteni (56%). Site-urile agențiilor de turism reprezintă o sursă de informare pentru 5 din 10 turiști, iar social media pentru 4 din 10”, arată studiul.

Majoritatea călătoresc cu mașina persoanală (52%), se cazează la hotel (45%), fără a achiziționa servicii de masă (39%). Cei mai mulți turiști aparținând acestei categorii sunt reprezentați de cupluri (46%) și familii cu copii (30%).

Analizând categoria city break-urilor externe, Roma reprezintă alegerea a 18% dintre românii care au fost plecați într-o astfel de mini-vacanță în ultima jumătate de an. Parisul este preferat de 11% dintre aceștia, iar Viena de 6%.

Cele mai căutate destinații de week-end: Constanța, Brasov și Cluj-Napoca

Un procent de 33% pleacă în city break-uri de două ori pe an, 28% o dată pe an și 26% o dată la fiecare 2-3 luni. 6 din 10 români care pleacă în city break-uri călătoresc împreună cu partenerul și aleg călătoria cu avionul. Important de menționat este ca 5 din 10 se cazează la hotel, 4 din 10 optând pentru varianta cazare cu mic dejun.

”Dacă marea (Constanța, 11%) și muntele (Brașov, 10%) reprezentau până de curând cele mai la îndemână variante de petrecere a finalului de săptămână, constatăm o orientare a turistului de weekend către Cluj-Napoca. Odată cu festivalurile de muzică și dezvoltarea înregistrată la nivel de start-ups & innovation, orașul din inima Transilvaniei atrage din ce în ce mai mulți vizitatori, 6% optând să exploreze și să descopere acest oraș efervescent”, mai spun autorii studiului.

Informațiile sunt parte al primului val al studiului „Traveler’s Persona Study”, realizat de Exact Business Solutions în luna noiembrie 2019. Universul cercetării a fost reprezentat de persoane +18 ani, rezidente în mediul urban, utilizatoare de internet, care au plecat în cel puțin o vacanță în ultimele șase luni. Volumul eșantionului a fost de 1.083 de respondenți. Aceștia au fost selectați din panelul Exact Business Solutions, chestionarul fiind administrat online.

viewscnt
Afla mai multe despre
roma
paris
city break