România, destinația cu cea mai rapidă ascensiune printre turiștii britanici. Creștere cu aproape 640%

România, destinația cu cea mai rapidă ascensiune printre turiștii britanici. Creștere cu aproape 640%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 dec 2018

România este destinația turistică cu cea mai rapidă ascensiune în rândul britanicilor, numărul vizitatorilor din Regat crescând, în ultima decadă, cu aproape 640%, de la mai puțin de 50.000 de vizitatori pe an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O analiză a agenției britanice de turism On The Go Tours, realizată pe baza datelor Organizației Mondiale a Turismului, relevă că România este destinația cu cea mai rapidă creștere în rândul turiștilor britanici.

Numărul turiștilor britanici în România a crescut, în medie, cu 24% pe an în perioada 2007-2017, de la 48.000 la 347.000 de vizitatori. În total, numărul vizitatorilor din Regat s-a majorat cu 638% în intervalul analizat.

Al doilea hotel Courtyard by Marriott urmează să fie deschis în România CITEȘTE ȘI Al doilea hotel Courtyard by Marriott urmează să fie deschis în România

Creșterea este net superioară celei înregistrate de Lituania, destinație care a cunoscut a doua cea mai rapidă ascensiune (+187%) în rândul turiștilor britanici. Pe locul al treilea se află Mexic, cu o creștere de 145% a numărului de vizitatori din Marea Britanie, urmat de Ungaria (+70%) și Emiratele Arabe Unite (+64%).

14 dintre primele 20 de destinații turistice cu cele mai rapide creșteri preferate de britanici se află în Europa. Printre țările europene care au atras mai mulți turiști britanici în ultimii zece ani se numără Polonia, cu o creștere de aproximativ 57%, Portugalia (+50%), Danemarca (+45%) și Italia (+25%).

Dintre destinațiile exotice, Marocul a înregistrat o creștere de circa 38%, iar Jamaica, de puțin peste 10%.

Top 20 de destinații turistice cu cele mai rapide creșteri preferate de britanici

România, destinația cu cea mai rapidă ascensiune printre turiștii britanici. Creștere cu aproape 640%

Sursa: On The Go Tours

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti britanici
marea britanie
turism
crestere
vizitatori
analiza