Telecabină nouă la Cetatea Deva

Telecabină nouă la Cetatea Deva
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2020

Primăria Municipiului Deva a demarat procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de lucrări a obiectivului de investiție ”Modernizare ascensor înclinat, acces Cetate Deva”. Proiectul are o valoare de aproximativ 16 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a anunțat, luni, că se evaluează ofertele pentru noua telecabină care va transporta turiștii la Cetatea Deva, scrie News.ro.

Vești bune pentru Boeing: autoritățile europene anticipează reluarea zborurilor cu 737 Max până la finele anului CITEȘTE ȘI Vești bune pentru Boeing: autoritățile europene anticipează reluarea zborurilor cu 737 Max până la finele anului

”Noul ascensor care va facilita accesul în Cetatea Deva va avea o capacitate de 30 de persoane. Investiția va cuprinde și modernizarea instalației de transport înclinat, a sistemelor de comandă și siguranța funcțională a acestora, modernizarea celor două stații între care circulă telecabina, amenajarea și refuncționalizarea zonei de așteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetății (în prezent, zona stației de plecare a telecabinei nu este amenajată), redimensionarea camerelor tehnice în cele două stații (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turiști, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficiențe neuromotorii la standardele și normativele în vigoare”, a anunțat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Durata de implementare a investiției de la semnarea contractului și predarea amplasamentului către firma care va câștiga licitația este de 12 luni, din care două luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuție.

Valoarea estimată a investiției este de 15.778.243,09 lei fără TVA.

Actuala telecabină care deservește în prezent Cetatea Deva a fost pusă în funcțiune în anul 2005 și are o capacitate de 16 locuri. Instalația și echipamentele sunt depășite din punct de vedere al sistemelor funcționale iar telecabina nu mai face față afluxului mare de turiști.

Noua telecabină va respecta toate cerințele obligatorii conform normelor și standardelor în vigoare și va crește siguranța de transport pentru cei care vizitează monumentul istoric.
Această investiție face parte din strategia de dezvoltare a municipiului Deva în ceea ce privește promovarea, dezvoltarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural precum și dezvoltarea activităților economice din domeniul turismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
cetatea deva
telecabina