Thailanda va renunța la carantina pentru turiștii străini din februarie

Thailanda va renunța la carantina pentru turiștii străini din februarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2022

Thailanda a anunțat că va elimina din februarie carantina obligatorie pentru călătorii veniți în țară, după ce a reimpus această măsură la sfârșitul lunii decembrie, ca urmare a răspândirii în lume a variantei Omicron a coronavirusului, relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Turiștii internaționali pot solicita viză începând cu 1 februarie, a anunțat purtătorul de cuvânt guvernamental, Taweesin Visanuyothi, într-o nouă tentativă a autorităților de a impulsiona sectorul turistic, grav afectat de impactul pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

VIDEO Stațiunea introdusă în insolvență de Elena Udrea din Costa Rica, decizie de faliment CITEȘTE ȘI VIDEO Stațiunea introdusă în insolvență de Elena Udrea din Costa Rica, decizie de faliment

Eliminarea carantinei a fost extinsă solicitanților de viză de toate naționalitățile, iar turiștii trebuie să facă dovada rezervării la un hotel pentru prima noapte și să se supună la două teste pentru detectarea COVID-19, unul la intrarea în țară și al doilea în a cincea zi a sejurului.

Thailanda a decis în noiembrie să redeschidă frontierele, care au fost închise la începutul pandemiei, pentru turiștii vaccinați cu schema completă și a renunțat la obligativitatea respectării unei săptămâni de carantină.

Totuși, pe 21 decembrie, în plină vacanță de sfârșit de an, Thailanda a reintrodus o carantină obligatorie de șapte zile în urma răspândirii globale a variantei Omicron.

Țara asiatică, care la sfârșitul lunii decembrie raporta 3.000 de contagieri pe zi, a înregistrat o recrudescență, depășind în ultimele săptămâni 8.000 de cazuri zilnice.

Turismul reprezintă a cincea parte a Produsului intern brut (PIB) thailandez în condiții de normalitate, însă anul trecut Thailanda a primit doar 197.372 de turiști străini, față de cei peste 39 de milioane care au vizitat țara în 2019, înainte de pandemie

viewscnt
Afla mai multe despre
thailanda
carantina