Turismul în Uniunea Europeană, afectat sever de pandemie în 2020

Turismul în Uniunea Europeană, afectat sever de pandemie în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2020

Numărul de înnoptări înregistrate în structurile de primire turistică din țările UE s-a situat la 1,1 miliarde în primele opt luni din 2020, un declin de 50% față de perioada similară din 2019, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai sever declin al numărului de înnoptări înregistrate în structurile de primire turistică din UE a fost în aprilie (95%) și mai (89%), comparativ cu aceleași luni din 2019, scrie Agerpres.

În sezonul de vară s-a înregistrat doar o redresare parțială, cu scăderi de 71% în iunie, 42% în iulie și 32% în august. În perioada iulie-august 2020, numărul înnoptărilor înregistrat în structurile de primire turistică din UE a scăzut cu 37% față de perioada similară din 2019.

EXCLUSIV Pandemia și restricțiile lasă avioanele \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pandemia și restricțiile lasă avioanele "în aer". Traficul de pasageri pe aeroportul Henri Coandă-Otopeni, cel mai mare al țării, a scăzut dramatic în ultimele 3 zile, la cel mai mic nivel de după lockdown

În perioada iulie-august 2020, declinul înnoptărilor înregistrate în structurile de primire turistică din UE a fost mai puternic pentru oaspeții din țările străine (60% comparativ cu perioada similară din 2019) decât pentru oaspeții interni din țările care au raportat datele (17%).

În toate statele membre UE pentru care există date disponibile s-a înregistrat o scădere a numărului de înnoptări în structurile de primire turistică din UE în primele opt luni din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, de la un declin de 29% în Olanda, la un recul de 77% în Grecia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
eurostat